Nieuw horecaconcept in Leiden opent deuren

22 juli 2015
Nieuw horecaconcept in Leiden opent deuren

De Waag was ooit het bruisende middelpunt van Leiden maar werd eigenlijk nog maar nauwelijks gebruikt. Vanaf deze zomer is dit
monument als vanouds het levendige hart van de stad, in de vorm van een horecagelegenheid waarvan de deuren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open staan. Gasten kunnen er ontbijten, lunchen of dineren onder de gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw.

*Warme en gezellige huiskamer*
Grote Perzische tapijten, een warm kleurenpalet en een bijzonder lichtplan toveren het statige monument de Waag om in een plek waar het prettig vertoeven is. Een warme en gezellige huiskamer, zij het een flink uit de kluiten gewassen exemplaar. Een wand vol oude weegschalen verwijzen naar het verleden, toen de Waag het handelscentrum van de stad was en handelaren er hun waar lieten wegen. In het voorste deel van het gebouw zijn de haken nog te zien waar ooit de weegschaal hing. Daarachter liggen de Boterhal met zijn hoge gewelven en de nieuwe aanbouw, een glazen serre waar gasten tussen het groen van de planten zitten en staan aan de statafels bij het raam. Om de monumentale Waag en Boterhal te ontlasten, werd achter de hoge, gewelfde zaal van de Boterhal een extra serre aangelegd. In deze glazen constructie is onder meer een grote open keuken gevestigd. De glazen serre heeft een eigen ingang aan de Mandemakerssteeg.



*Kip in de hoofdrol*
Vers gegrilde kip speelt een grote rol in de Waag. Op een Josper houtskooloven worden kippetjes vers gegrild in Franse of Portugese stijl. Daarnaast staan er op de kaart salades, pasta’s en culinaire klassiekers als een entrecote, gamba’s, saté en een hamburger. Gasten kunnen ook gewoon binnenlopen voor een goede kop koffie of thee of een glas bier, want er staan verschillende bieren op de kaart.

*Terras in 2016*
Het monumentale Waaghoofd wordt in het voorjaar van 2016 het terras van de Waag, waar ruimte is voor 150 gasten. Om dit te realiseren wordt de Waaghoofdbrug in het najaar van 2015 verplaatst naar de Catharinasteeg.

Overig nieuws