Nieuw horecaconcept in Doetinchem

11 mei 2016 |
Nieuw horecaconcept in Doetinchem<

In het voormalig pand van Freddy’s aan het Simonsplein 12A in Doetinchem komt per 3 juni 2016 een nieuw concept. Teun ten Have
is de nieuwe uitbater van deze horecagelegenheid.

Naam
De naam KROON Brasserie is afgeleid van de naam van een horecagelegenheid ‘Cafe De Kroon’ dat tot het einde van de oorlog in 1945 op deze plek gevestigd was, rechts van het oude stadhuis. Door de bombardementen in de nadagen van deze oorlog is het hart van Doetinchem platgegooid. Op het perceel is in 1957 het Hotel De Graafschap gebouwd. Een tweede link met Kroon is een familiaire. De grootvader van Teun ten Have, de heer G.J.H. ten Have, was directeur-eigenaar van ‘Kroon Levensmiddelen’. Een levensmiddelengroothandel gevestigd aan de Havenstraat in Doetinchem.

Koffie
Het nieuw te openen KROON Brasserie wil meer zijn dan een gewone horecagelegenheid. "Wij gaan uitstekende koffie serveren, gemaakt door een barista, die iedere keer handmatig en met veel aandacht de koffie maakt. Een koffie met een speciaal smaakje, en er iets lekkers bij, bij KROON Brasserie kan dat", vertelt Teun ten Have.

Eerlijke producten
De basis menukaart zal worden aangevuld met meerdere specials, afhankelijk van het seizoen. "Natuurlijk gaan we dit serveren met heerlijke wijnen. De keuken heeft een verfrissende brasserie-inslag die zich vertaald in de gerechten. Verse producten, met als basis streekproducten, zullen op een eerlijke en natuurlijke manier worden bereid", aldus Ten Have.

Team
Pim Wijnen wordt de bedrijfsmanager. Hij zal het team gaan coördineren, stimuleren en aansturen. Ook hierin klinkt het thema ‘Onbeperkte gastvrijheid’ door. KROON Brasserie wordt ook een leerbedrijf voor HBO- en MBO horeca-opleidingen.

Terras
KROON Brasserie biedt plaats voor 80 personen en het terras biedt plaats aan voor circa 160 personen. De brasserie beschikt over een zaal voor maximaal 100 personen voor feesten, partijen en vergaderingen. Voor de kinderen is er een aparte speelruimte, zodat de ouders op het zonnige terras lekker kunnen genieten.

Hele dag welkom
"Het zal een zaak worden waar gasten vanaf 10 uur ’s-ochtends welkom zijn", vertelt de enthousiaste Teun ten Have. "Wij willen een gelegenheid zijn waarbij onze gasten zich thuis voelen en onze nieuwe zaak gebruiken als ontmoetingsplaats voor heel Doetinchem. Even een drankje doen en genieten van een heerlijke koffie of thee, een goed glas wijn of een (speciaal) bier. Wij serveren met veel gevoel en een brede glimlach."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: