Nieuw horecaconcept in Doetinchem

11 mei 2016 |
Nieuw horecaconcept in Doetinchem<

In het voormalig pand van Freddy’s aan het Simonsplein 12A in Doetinchem komt per 3 juni 2016 een nieuw concept. Teun ten Have
is de nieuwe uitbater van deze horecagelegenheid.

Naam
De naam KROON Brasserie is afgeleid van de naam van een horecagelegenheid ‘Cafe De Kroon’ dat tot het einde van de oorlog in 1945 op deze plek gevestigd was, rechts van het oude stadhuis. Door de bombardementen in de nadagen van deze oorlog is het hart van Doetinchem platgegooid. Op het perceel is in 1957 het Hotel De Graafschap gebouwd. Een tweede link met Kroon is een familiaire. De grootvader van Teun ten Have, de heer G.J.H. ten Have, was directeur-eigenaar van ‘Kroon Levensmiddelen’. Een levensmiddelengroothandel gevestigd aan de Havenstraat in Doetinchem.

Koffie
Het nieuw te openen KROON Brasserie wil meer zijn dan een gewone horecagelegenheid. "Wij gaan uitstekende koffie serveren, gemaakt door een barista, die iedere keer handmatig en met veel aandacht de koffie maakt. Een koffie met een speciaal smaakje, en er iets lekkers bij, bij KROON Brasserie kan dat", vertelt Teun ten Have.

Eerlijke producten
De basis menukaart zal worden aangevuld met meerdere specials, afhankelijk van het seizoen. "Natuurlijk gaan we dit serveren met heerlijke wijnen. De keuken heeft een verfrissende brasserie-inslag die zich vertaald in de gerechten. Verse producten, met als basis streekproducten, zullen op een eerlijke en natuurlijke manier worden bereid", aldus Ten Have.

Team
Pim Wijnen wordt de bedrijfsmanager. Hij zal het team gaan coördineren, stimuleren en aansturen. Ook hierin klinkt het thema ‘Onbeperkte gastvrijheid’ door. KROON Brasserie wordt ook een leerbedrijf voor HBO- en MBO horeca-opleidingen.

Terras
KROON Brasserie biedt plaats voor 80 personen en het terras biedt plaats aan voor circa 160 personen. De brasserie beschikt over een zaal voor maximaal 100 personen voor feesten, partijen en vergaderingen. Voor de kinderen is er een aparte speelruimte, zodat de ouders op het zonnige terras lekker kunnen genieten.

Hele dag welkom
"Het zal een zaak worden waar gasten vanaf 10 uur ’s-ochtends welkom zijn", vertelt de enthousiaste Teun ten Have. "Wij willen een gelegenheid zijn waarbij onze gasten zich thuis voelen en onze nieuwe zaak gebruiken als ontmoetingsplaats voor heel Doetinchem. Even een drankje doen en genieten van een heerlijke koffie of thee, een goed glas wijn of een (speciaal) bier. Wij serveren met veel gevoel en een brede glimlach."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: