Nieuw horeca- en uitgaansconcept opent in Den Haag

14 juni 2017 | Thijs Jacobs

Begin juli 2017 opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. Een Haagse, local hotspot, van on-Haags hoog niveau. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub Het Magazijn en de eerste echte rooftopbar in Den Haag.

Bleyenberg is een unieke plek met 5 verdiepingen, waar je van vroeg tot laat terecht kunt. Op de begane grond bestel je ’s ochtends je ontbijt en haal je de perfecte koffie. Je gooit je laptop open, of, voor een serieuzere meeting, boek je een meeting space. ’s Middags ga je uitgebreid brunchen en haal je een cocktail-with-a-view op het dakterras. ’s Avonds schuif je aan voor een geweldig diner en een drankje aan de bar. Je sluit de avond af in Het Magazijn, waar de technoliefhebber tot in de vroege uurtjes uit zijn of haar plaat kan gaan. 

Wie is Bleyenberg?

C.A.J. Bleyenberg is de befaamde oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang BV. In de jaren ’80 en ’90 stond hij stevig aan het roer, 15 jaar lang. John Bleyenberg is de man die van de Kwantum een begrip maakte. De allemansheld. De man die dag in dag uit heel Den Haag voorzag van behang. Bleyenberg is een hommage aan hem, aan de geschiedenis van het gebouw – en aan Den Haag. Een saluut naar het verleden, met een blik op de toekomst. 

De jaren ’80 en ’90 waren roerige tijden. Rellen, inbraken, het het ging er heftig aan toe op de Grote Markt. John Bleyenberg, Bley voor intimi, heeft het zo lang vol- gehouden door zijn geweldige levensinstelling: Niet lullen maar poetsen. 

Bley nam zelf het heft in handen. Als er wat aan de hand was in de zaak wachtte hij niet op de politie. Die kwam toch niet. Nee, hij smeet eigenhandig het gajes door de voorruit. 

Bley was de baas van zijn eigen universum. Handen uit de mouwen. Je moet zelf wat van je leven maken. Niemand anders doet het voor je. Bley had de “Just do it”-mentaliteit avant la lettre. Haags. Eerlijk. Tikje rebels. En recht voâh ze raap. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Achtergrond: het rookverbod in een internationale context geplaatst

In Nederland is onder horecaondernemers onrust ontstaan over het voornemen van staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis, om roken op terrassen te verbieden. Is die ophef wel terecht? In andere landen gaat men namelijk nog een stapje verder om roken te ontmoedigen. We zetten een aantal praktijkvoorbee...

Koffie & thee Mensen
Barista Moniek Smit naar Doppio

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken....

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: