Nieuw burgerrestaurant in Amsterdam

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

H.Burger kondigt de opening aan van een nieuw restaurant en creatieve hub op de Clercqstraat 128 in Amsterdam. Het restaurant, inclusief private dining gelegenheid en stadstuin, opent vanaf vandaag haar deuren voor lunch, diner en meer.

H. Burger

H.Burger - Upstairs
Het restaurant beschrijft zich als creatief, divers, puur, toegankelijk en authentiek. Vanaf de lunch tot laat in de avond biedt H.Burger een menu aan dat zijn oorsprong vindt in de originele manier van bereiding van elk gerecht, waarbij de nadruk wordt gelegd op verschillende versies van de originele hamburger. Verder staan er diverse soorten friet, salades en sides op het menu, die waar mogelijk worden bereid met ingrediënten geleverd door lokale telers.
 
Alle hamburgers worden dagelijks vers bereid en met de hand gevormd van premium,  100% rundvlees, middels een unieke blend die speciaal voor H. Burger door een ambachtelijke vleesslager uit Amsterdam is ontwikkeld. Het brood wordt in Amsterdam gebakken volgens een exclusief recept in opdracht van H.Burger.
 
H.Burger - Downstairs
Voor privé gelegenheden en evenementen is er een benedengedeelte, welke uitloopt op de stadstuin – een biologische moestuin waar gedurende het jaar verschillende groenten en fruit worden geteeld door de chef. De private dining ruimte kan afzonderlijk worden gereserveerd en wordt voorzien van privé bediening en keuze uit het volledige menu. Verder organiseert H.Burger hier diverse activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, waaronder exposities, workshops, meetings en boeklezingen.
 
Concept
Het idee voor H.Burger is bedacht door oprichters Abdel El Hamri en Youssef Bouali vanuit een passie voor kwaliteit in de ruimste zin van het woord. Kwaliteit die gevonden en geproefd is tijdens vele reizen en binnen H.Burger terugkomt in het aanbieden van eten en drinken door middel van simpele recepten, die het gerecht terugbrengen naar de oorsprong. Abdel heeft een marketing managementfunctie bij een internationaal designmerk en woont deels in New York en deels in Amsterdam. Youssef is oprichter van een evenementenbureau dat zich specialiseert in grootschalige evenementen en digitale innovaties.
 
“Wij hebben ons voornamelijk laten inspireren door verschillende rondreizen door Amerika en de originele bereiding van de klassiekers,” zeggen Youssef en Abdel. “Daarnaast wilden wij een nieuw concept introduceren door het opzetten van een stijlvol restaurant met een betaalbaar en simpel menu dat toegankelijk is voor iedereen en tevens dienst doet als creatieve hub voor de stad Amsterdam.”

H. Burger

Interieur
H.Burger heeft voor de vormgeving van het restaurant samengewerkt met internationaal creative director Jristian Cruz Limsico en studio Funkielsdonk. De interieurarchitectuur en lichtdesign zijn gerealiseerd door het architectenbureau De Twee Snoeken. Het resultaat is een geraffineerd restaurant dat is ingericht met vintage en nieuw design meubilair, welke vanuit verschillende landen bij elkaar is gebracht; een deels open keuken, inclusief tabelraamwerk, die in contact staat met de zes-persoons chef’s table; een lichtgrijze gietvloer; marmeren tafels en houten schoolstoelen en een nachtblauwe tegelmuur in hoogglans blok motief. De custom made bar en een vloer tot plafond boekenkast - eerbetoon aan de dichter Willem de Clercq – zijn ontworpen en met de hand gemaakt door atelier K E R E S T A M S.

H. Burger

Buurtfunctie
De Clercqstraat is centraal gelegen in Amsterdam-West en vernoemd naar de letterkundige Willem de Clercq (1795-1844). Willem de Clercq was directeur van de Nederlandsche Handel-Maatschappij en daarnaast bekend als dichter. In 1801 begon hij aantekeningen te maken die resulteerden in een dagboek van 36.000 bladzijden. Als dichter was hij vooral bekend om zijn improvisaties. Zijn werk werd met een gouden erepenning bekroond door het Koninklijk-Nederlandsche Instituut van Wetenschappen, Letterkunde en Schoone Kunsten.
 
De Clercqstraat heeft zich gedurende de laatste jaren in snel tempo ontwikkeld op het gebied van eten en drinken, creativiteit en culturele evenementen. Om de buurtfunctie te onderstrepen zal H.Burger dan ook veelvuldig samenwerken met creatieve instellingen en verschillende kunstenaars uit Amsterdam. Vanaf de opening tot eind november zal er in het H.Burger - Downstairs gedeelte een expositie plaatsvinden van de jonge contemporary street artist Smoljan ‘Deesaster’ Davor.

Smoljan Davor
Één van de kunstwerken van Smoljan Davor tentoongesteld bij H. Burger
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: