Nieuw burgerrestaurant in Amsterdam

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

H.Burger kondigt de opening aan van een nieuw restaurant en creatieve hub op de Clercqstraat 128 in Amsterdam. Het restaurant, inclusief private dining gelegenheid en stadstuin, opent vanaf vandaag haar deuren voor lunch, diner en meer.

H. Burger

H.Burger - Upstairs
Het restaurant beschrijft zich als creatief, divers, puur, toegankelijk en authentiek. Vanaf de lunch tot laat in de avond biedt H.Burger een menu aan dat zijn oorsprong vindt in de originele manier van bereiding van elk gerecht, waarbij de nadruk wordt gelegd op verschillende versies van de originele hamburger. Verder staan er diverse soorten friet, salades en sides op het menu, die waar mogelijk worden bereid met ingrediënten geleverd door lokale telers.
 
Alle hamburgers worden dagelijks vers bereid en met de hand gevormd van premium,  100% rundvlees, middels een unieke blend die speciaal voor H. Burger door een ambachtelijke vleesslager uit Amsterdam is ontwikkeld. Het brood wordt in Amsterdam gebakken volgens een exclusief recept in opdracht van H.Burger.
 
H.Burger - Downstairs
Voor privé gelegenheden en evenementen is er een benedengedeelte, welke uitloopt op de stadstuin – een biologische moestuin waar gedurende het jaar verschillende groenten en fruit worden geteeld door de chef. De private dining ruimte kan afzonderlijk worden gereserveerd en wordt voorzien van privé bediening en keuze uit het volledige menu. Verder organiseert H.Burger hier diverse activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, waaronder exposities, workshops, meetings en boeklezingen.
 
Concept
Het idee voor H.Burger is bedacht door oprichters Abdel El Hamri en Youssef Bouali vanuit een passie voor kwaliteit in de ruimste zin van het woord. Kwaliteit die gevonden en geproefd is tijdens vele reizen en binnen H.Burger terugkomt in het aanbieden van eten en drinken door middel van simpele recepten, die het gerecht terugbrengen naar de oorsprong. Abdel heeft een marketing managementfunctie bij een internationaal designmerk en woont deels in New York en deels in Amsterdam. Youssef is oprichter van een evenementenbureau dat zich specialiseert in grootschalige evenementen en digitale innovaties.
 
“Wij hebben ons voornamelijk laten inspireren door verschillende rondreizen door Amerika en de originele bereiding van de klassiekers,” zeggen Youssef en Abdel. “Daarnaast wilden wij een nieuw concept introduceren door het opzetten van een stijlvol restaurant met een betaalbaar en simpel menu dat toegankelijk is voor iedereen en tevens dienst doet als creatieve hub voor de stad Amsterdam.”

H. Burger

Interieur
H.Burger heeft voor de vormgeving van het restaurant samengewerkt met internationaal creative director Jristian Cruz Limsico en studio Funkielsdonk. De interieurarchitectuur en lichtdesign zijn gerealiseerd door het architectenbureau De Twee Snoeken. Het resultaat is een geraffineerd restaurant dat is ingericht met vintage en nieuw design meubilair, welke vanuit verschillende landen bij elkaar is gebracht; een deels open keuken, inclusief tabelraamwerk, die in contact staat met de zes-persoons chef’s table; een lichtgrijze gietvloer; marmeren tafels en houten schoolstoelen en een nachtblauwe tegelmuur in hoogglans blok motief. De custom made bar en een vloer tot plafond boekenkast - eerbetoon aan de dichter Willem de Clercq – zijn ontworpen en met de hand gemaakt door atelier K E R E S T A M S.

H. Burger

Buurtfunctie
De Clercqstraat is centraal gelegen in Amsterdam-West en vernoemd naar de letterkundige Willem de Clercq (1795-1844). Willem de Clercq was directeur van de Nederlandsche Handel-Maatschappij en daarnaast bekend als dichter. In 1801 begon hij aantekeningen te maken die resulteerden in een dagboek van 36.000 bladzijden. Als dichter was hij vooral bekend om zijn improvisaties. Zijn werk werd met een gouden erepenning bekroond door het Koninklijk-Nederlandsche Instituut van Wetenschappen, Letterkunde en Schoone Kunsten.
 
De Clercqstraat heeft zich gedurende de laatste jaren in snel tempo ontwikkeld op het gebied van eten en drinken, creativiteit en culturele evenementen. Om de buurtfunctie te onderstrepen zal H.Burger dan ook veelvuldig samenwerken met creatieve instellingen en verschillende kunstenaars uit Amsterdam. Vanaf de opening tot eind november zal er in het H.Burger - Downstairs gedeelte een expositie plaatsvinden van de jonge contemporary street artist Smoljan ‘Deesaster’ Davor.

Smoljan Davor
Één van de kunstwerken van Smoljan Davor tentoongesteld bij H. Burger
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: