Nieuw burgerrestaurant in Amsterdam

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

H.Burger kondigt de opening aan van een nieuw restaurant en creatieve hub op de Clercqstraat 128 in Amsterdam. Het restaurant, inclusief private dining gelegenheid en stadstuin, opent vanaf vandaag haar deuren voor lunch, diner en meer.

H. Burger

H.Burger - Upstairs
Het restaurant beschrijft zich als creatief, divers, puur, toegankelijk en authentiek. Vanaf de lunch tot laat in de avond biedt H.Burger een menu aan dat zijn oorsprong vindt in de originele manier van bereiding van elk gerecht, waarbij de nadruk wordt gelegd op verschillende versies van de originele hamburger. Verder staan er diverse soorten friet, salades en sides op het menu, die waar mogelijk worden bereid met ingrediënten geleverd door lokale telers.
 
Alle hamburgers worden dagelijks vers bereid en met de hand gevormd van premium,  100% rundvlees, middels een unieke blend die speciaal voor H. Burger door een ambachtelijke vleesslager uit Amsterdam is ontwikkeld. Het brood wordt in Amsterdam gebakken volgens een exclusief recept in opdracht van H.Burger.
 
H.Burger - Downstairs
Voor privé gelegenheden en evenementen is er een benedengedeelte, welke uitloopt op de stadstuin – een biologische moestuin waar gedurende het jaar verschillende groenten en fruit worden geteeld door de chef. De private dining ruimte kan afzonderlijk worden gereserveerd en wordt voorzien van privé bediening en keuze uit het volledige menu. Verder organiseert H.Burger hier diverse activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, waaronder exposities, workshops, meetings en boeklezingen.
 
Concept
Het idee voor H.Burger is bedacht door oprichters Abdel El Hamri en Youssef Bouali vanuit een passie voor kwaliteit in de ruimste zin van het woord. Kwaliteit die gevonden en geproefd is tijdens vele reizen en binnen H.Burger terugkomt in het aanbieden van eten en drinken door middel van simpele recepten, die het gerecht terugbrengen naar de oorsprong. Abdel heeft een marketing managementfunctie bij een internationaal designmerk en woont deels in New York en deels in Amsterdam. Youssef is oprichter van een evenementenbureau dat zich specialiseert in grootschalige evenementen en digitale innovaties.
 
“Wij hebben ons voornamelijk laten inspireren door verschillende rondreizen door Amerika en de originele bereiding van de klassiekers,” zeggen Youssef en Abdel. “Daarnaast wilden wij een nieuw concept introduceren door het opzetten van een stijlvol restaurant met een betaalbaar en simpel menu dat toegankelijk is voor iedereen en tevens dienst doet als creatieve hub voor de stad Amsterdam.”

H. Burger

Interieur
H.Burger heeft voor de vormgeving van het restaurant samengewerkt met internationaal creative director Jristian Cruz Limsico en studio Funkielsdonk. De interieurarchitectuur en lichtdesign zijn gerealiseerd door het architectenbureau De Twee Snoeken. Het resultaat is een geraffineerd restaurant dat is ingericht met vintage en nieuw design meubilair, welke vanuit verschillende landen bij elkaar is gebracht; een deels open keuken, inclusief tabelraamwerk, die in contact staat met de zes-persoons chef’s table; een lichtgrijze gietvloer; marmeren tafels en houten schoolstoelen en een nachtblauwe tegelmuur in hoogglans blok motief. De custom made bar en een vloer tot plafond boekenkast - eerbetoon aan de dichter Willem de Clercq – zijn ontworpen en met de hand gemaakt door atelier K E R E S T A M S.

H. Burger

Buurtfunctie
De Clercqstraat is centraal gelegen in Amsterdam-West en vernoemd naar de letterkundige Willem de Clercq (1795-1844). Willem de Clercq was directeur van de Nederlandsche Handel-Maatschappij en daarnaast bekend als dichter. In 1801 begon hij aantekeningen te maken die resulteerden in een dagboek van 36.000 bladzijden. Als dichter was hij vooral bekend om zijn improvisaties. Zijn werk werd met een gouden erepenning bekroond door het Koninklijk-Nederlandsche Instituut van Wetenschappen, Letterkunde en Schoone Kunsten.
 
De Clercqstraat heeft zich gedurende de laatste jaren in snel tempo ontwikkeld op het gebied van eten en drinken, creativiteit en culturele evenementen. Om de buurtfunctie te onderstrepen zal H.Burger dan ook veelvuldig samenwerken met creatieve instellingen en verschillende kunstenaars uit Amsterdam. Vanaf de opening tot eind november zal er in het H.Burger - Downstairs gedeelte een expositie plaatsvinden van de jonge contemporary street artist Smoljan ‘Deesaster’ Davor.

Smoljan Davor
Één van de kunstwerken van Smoljan Davor tentoongesteld bij H. Burger
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Week van het Nederlandse Bier van start met bierproeffestival

6500 bezoekers hebben afgelopen weekend de achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht, dat van 16 tot en met 18 mei plaatsvond in de Grote Kerk in Den Haag. Het Nederlands Bierproeffestival is jaarlijks hét startsein van de Week van het Nederlandse Bier en stond dit jaar nog ...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Achtergronden Sluiting
Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder liefhebbers van livemuziek. Het tijdperk van dit mooie café is echter abrupt tot een einde gekomen, aangezien een buurman keer op keer klaagde over het geluidsniveau en de eigenaren daardoor hebben moeten besluiten om de muziekactivitei...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bier Brouwerijen
Nederlands eerste witbier Witte Raaf komt terug

Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem weer terug op de markt. Witte Raaf was van 1982 tot halverwege de jaren negentig een populair witbi...

Columns Starten in de horeca
De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droomt, wenst of verlangt wel naar iets. Ook op zakelijk gebied. Ambities die je graag werkelijkheid ziet worden. Het bepalen van de toekomst en koers daarnaartoe gaat de ene on...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: