Nieuw bokbier op de markt

17 september 2015
Nieuw bokbier op de markt

De Belgische Bierbeleving lanceert eind deze maand een nieuw bockbier: de Bock Secours. Brouwerij Caulier uit het Belgische Péruwelz brouwde dit
bier exclusief voor De Belgische Bierbeleving.

*Bon Secours-serie*
Caulier is onder andere bekend van de bieren Paix Dieu en Bon Secours. Het idee voor de naam Bock Secours vindt zijn oorsprong in de andere bieren die Caulier op de markt brengt, namelijk de Bon Secours-serie: blonde, ambrée, brune en myrtille. "Het bier is koperkleurig en heeft een lichtzoete smaa die het meest doet denken aan koffie en donkere vruchten, met een hint van kruiden. De afdronk is fris, waardoor het een erg toegankelijk bier is geworden", aldus Pieter Boy, partner van De Belgische Bierbeleving.



*Exclusief in Nederland verkrijgbaar*
"Het bier heeft een karamelgeur en bevat 6,8 procent alcohol, waardoor hij in in het middelzware segment valt en dus een prima doordrinker is!", lacht Boy. "Wat dit bier uniek maakt is het feit dat het brouwsel exclusief in Nederland te verkrijgen is: dat doet een Belgische brouwer niet vaak, zijn eigen markt ‘overslaan’." De mede-eigenaar van de brouwerij, Vincent Caulier, was nog niet bekend met bockbieren. "Bockbieren zijn in Nederland veel meer in trek dan in België. Het was voor mij een onbekend fenomeen en daardoor heb ik me laten inspireren om dit bier te brouwen", vertelt Caulier. In Bock Secours zitten geen kunstmatige toevoegingen, evenals in alle andere bieren van Caulier. De Bock Secours is vanaf 24 september 2015 op vat verkrijgbaar via De Belgische Bierbeleving.

~Christel Tuin~

Overig nieuws