Niet betalen voor bier en bitterbalen: 130 dagen cel

7 november 2017 | Roy Spijker

Een man die in Den Bosch de afgelopen tijd in veel horecazaken bier en bitterballen bestelde, maar er vervolgens niet voro betaalde, is veroordeeld tot 130 dagen cel. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

De man haalde van half juni tot 11 augustus steeds hetzelfde trucje uit bij verschillende horecazaken in Den Bosch en Sint-Michielsgestel. Hij bestelde meerdere biertjes, soms met bitterballen, een tomatensapje of een biefstukje, en vertrok dan zonder te betalen. Buiten de horeca heeft de man ook geprobeerd om drank te stelen bij een aantal supermarkten. In totaal zou hij dertien strafbare feiten hebben gepleegd bij horeca en supermarkten in Den Bosch.

Uiteindelijk liep de 34-jarige man tegen de lamp op 11 augustus, toen hij bij Le Vin X werd herkend. De man verklaarde tegen de rechter dat hij een alcoholprobleem heeft en er alles aan doet om aan drank te komen. Hij zei dat hij zich kapot schaamde en vroeg de rechter om een klinische behandeling bij Novadic-Kentron tegen zijn verslaving. De rechter legde uiteindelijk een gevangenisstraf op van 130 dagen, met aftrek van de tijd die hij al heeft gezeten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: