Niet betalen voor bier en bitterbalen: 130 dagen cel

7 november 2017 | Roy Spijker

Een man die in Den Bosch de afgelopen tijd in veel horecazaken bier en bitterballen bestelde, maar er vervolgens niet voro betaalde, is veroordeeld tot 130 dagen cel. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

De man haalde van half juni tot 11 augustus steeds hetzelfde trucje uit bij verschillende horecazaken in Den Bosch en Sint-Michielsgestel. Hij bestelde meerdere biertjes, soms met bitterballen, een tomatensapje of een biefstukje, en vertrok dan zonder te betalen. Buiten de horeca heeft de man ook geprobeerd om drank te stelen bij een aantal supermarkten. In totaal zou hij dertien strafbare feiten hebben gepleegd bij horeca en supermarkten in Den Bosch.

Uiteindelijk liep de 34-jarige man tegen de lamp op 11 augustus, toen hij bij Le Vin X werd herkend. De man verklaarde tegen de rechter dat hij een alcoholprobleem heeft en er alles aan doet om aan drank te komen. Hij zei dat hij zich kapot schaamde en vroeg de rechter om een klinische behandeling bij Novadic-Kentron tegen zijn verslaving. De rechter legde uiteindelijk een gevangenisstraf op van 130 dagen, met aftrek van de tijd die hij al heeft gezeten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: