Nick Vrielink wint goud op IBA World Cocktail Championship 2023 in Rome

Auteur: Redactie
Awards 7 december 2023
Nick Vrielink wint goud op IBA World Cocktail Championship 2023 in Rome Nick Vrielink aan het werk

Afgelopen weekend heeft Nick Vrielink goud weten te bemachtigen tijdens de IBA World Championship 2023 in Rome in de categorie Pre Dinner Cocktail. De barmanager van Fitz’s Bar en zijn team wonnen eerder die week ook al de award 'Best New Cocktailbar' tijdens de Entree Awards in Amsterdam.

"Het is waanzinnig om het jaar te mogen afsluiten met zowel een persoonlijke prijs (Pre Dinner Cocktail, IBA 2023) als één voor het hele team (Best New Cocktailbar 2023, de Entree Awards). Deze twee prachtige prijzen voelen als een kroon op ons werk voor onze bijdrage aan de cocktailscene", Vrielink

Zegeningen van de Paus en goud voor Nick Vrielink

Vrielink was als Nederlands kampioen van de Nationale Cocktail Competitie (NCC) afgevaardigd naar Rome door de Nederlandse Bartenders Club (NBC). De bartender liet met zijn vakmanschap en persoonlijke stijl een stukje Fitz's Bar zien op het wereldpodium, nadat de gehele IBA-community eerder die ochtend de zegeningen van de Paus op het Vaticaan had mogen ontvangen.

In de eerste ronde, waarin hij een pre dinner cocktail moest creëren, wist Vrielink met zijn unieke smaakcombinaties en cocktails met een verhaal indruk te maken op de jury. Dit zette de toon voor de daaropvolgende uitdagingen, waaronder een sensory test, een knowledge test en speedround. Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club, is enorm blij met het resultaat. "De prestatie van Vrielink is naast een persoonlijke overwinning, ook een eerbetoon aan de toewijding en vaardigheden van de Nederlandse Bartenders Club en de gehele bartenders community in Nederland".

Over de Internationale Bartenders Association

De IBA In 1951 werd de Internationale Bartenders Association opgericht in Torquay, Verenigd Koninkrijk. De Internationale Bartenders Association (IBA) is een wereldwijde organisatie die zich toelegt op het bevorderen en ontwikkelen van de bartender community wereldwijd. De IBA is bekend om het definiëren van officiële cocktailrecepten en het organiseren van prestigieuze wedstrijden, waaronder het World Cocktail Championship (WCC).

Fitz’s Bar en Nick Vrielink

Vrielink begon zijn carrière in 2014 en wist eerder zijn stempel te drukken op gerenommeerde etablissementen, waaronder Hilton Schiphol Bar, NH Doelen Amsterdam, Juniper & Kin Amsterdam, en Voco Den Haag. Hij startte als bar manager in Fitz’s Bar sinds de opening van het bijbehorende vijfsterrenhotel Pillows Maurits at the Park in Amsterdam in november 2022. Vrielink serveert cocktails met een verhaal. Zo is één van zijn signature cocktails 'Essence No. 5' geïnspireerd op Chanel No. 5. Vrielink: "We willen de Londense hotelbarbeleving naar Amsterdam halen." Fitz’s Bar serveert cocktails in een intieme en luxe setting die geïnspireerd is op de roaring 20’s. Het team van mixologen, stijlvol gekleed in witte jasjes met zwarte dassen, shaken klassieke cocktails in een moderne uitvoering. De bar heeft 33 zitplekken, 7 barplekken en verwelkomt zowel hotelgasten als gasten van buiten het hotel.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws