Nationale Horecadag uitgesteld

17 maart 2020 | Redactie

Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voorlopig geen reden voor een feestdag. En daarnaast zijn evenementen met meer dan 100 bezoekers verplicht afgelast.

Lennart Maas, initiatiefnemer van Nationale Horecadag: “Dit zijn ongekende tijden voor de horeca. De sluiting van horecabedrijven heeft enorme impact op duizenden ondernemers en medewerkers in de branche. Voorop staat nu dat we elkaar door deze vreselijke tijd heen helpen. Daar ligt alle prioriteit en focus.” Het is nog niet duidelijk naar welke datum de open dag wordt verplaatst. Daar wordt later een beslissing over genomen.

Samen sterk en elkaar helpen

Maas: “De organisatie van Nationale Horecadag wenst alle ondernemers en medewerkers ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke en onzekere tijd. Samen staan we sterk. Gastvrij, innovatief en ondernemend als we zijn. Vol goede en creatieve ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar de chefs en restaurants die eigen gerechten van de menukaart gaan bezorgen, thuisbezorgen of de mogelijkheid bieden tot afhalen. Take-away op topniveau!”

Nationale Horecadag

Nationale Horecadag is de grootste open dag van de horeca en dé dag waarop werkgevers hun medewerkers in het zonnetje zetten. Vorig jaar deden meer dan 300 horecabedrijven mee, met onder andere kookworkshops, meet-en-greets met chefkoks en rondleidingen voor horecaprofessionals, werkzoekenden, zij-instromers, studenten en geïnteresseerden. Partners van Nationale Horecadag zijn VHC, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), L1NDA en WijnSpijs. Maas: “Zodra de deuren van horecabedrijven weer open mogen, is iedereen van harte welkom onze geweldige branche te komen ervaren!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: