Nationale Horecadag uitgesteld

17 maart 2020 | Redactie

Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voorlopig geen reden voor een feestdag. En daarnaast zijn evenementen met meer dan 100 bezoekers verplicht afgelast.

Lennart Maas, initiatiefnemer van Nationale Horecadag: “Dit zijn ongekende tijden voor de horeca. De sluiting van horecabedrijven heeft enorme impact op duizenden ondernemers en medewerkers in de branche. Voorop staat nu dat we elkaar door deze vreselijke tijd heen helpen. Daar ligt alle prioriteit en focus.” Het is nog niet duidelijk naar welke datum de open dag wordt verplaatst. Daar wordt later een beslissing over genomen.

Samen sterk en elkaar helpen

Maas: “De organisatie van Nationale Horecadag wenst alle ondernemers en medewerkers ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke en onzekere tijd. Samen staan we sterk. Gastvrij, innovatief en ondernemend als we zijn. Vol goede en creatieve ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar de chefs en restaurants die eigen gerechten van de menukaart gaan bezorgen, thuisbezorgen of de mogelijkheid bieden tot afhalen. Take-away op topniveau!”

Nationale Horecadag

Nationale Horecadag is de grootste open dag van de horeca en dé dag waarop werkgevers hun medewerkers in het zonnetje zetten. Vorig jaar deden meer dan 300 horecabedrijven mee, met onder andere kookworkshops, meet-en-greets met chefkoks en rondleidingen voor horecaprofessionals, werkzoekenden, zij-instromers, studenten en geïnteresseerden. Partners van Nationale Horecadag zijn VHC, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), L1NDA en WijnSpijs. Maas: “Zodra de deuren van horecabedrijven weer open mogen, is iedereen van harte welkom onze geweldige branche te komen ervaren!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Achtergronden
Gratis download: De CaféKrant, maart 2020

Coronavirus of niet, De CaféKrant blijft je op de hoogte houden van het laatste nieuws - voornamelijk online - maar biedt je prachtige interviews en achtergrondverhalen in de krant zelf. Voor degenen die vanwege de gedwongen sluiting even niets om handen hebben, is dit een uitgave om naar uit...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Coronacrisis
Al ruim 3600 horecazaken nemen deel aan 'Help de Horeca' initiatief

Meer dan 3600 ondernemers hebben zich de afgelopen dagen aangemeld bij het initiatief ‘Help de Horeca’. Koninklijke Horeca Nederland startte het platform samen met vele (horeca)partners om horecaondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. Vanaf vandaag kunnen gasten een waarde...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: