Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

8 juli 2015 |
Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden<

Hallo. Ik ben Lot! Met deze tekst op grote posters maakte Leiden en omstreken voor het eerst kennis met Lot & de Walvis. De eerste kennismaking
was voor de 500 uitgenodigde buurtbewoners tijdens de buurtborrel en Lot's Facebook-vrienden mochten tegen een fikse korting alvast voorproeven in ruil voor hun feedback. Maar vorige week is Lot & de Walvis officieel geopend.

Huiskamer
Lot bevindt zich aan de Haven 1 in Leiden in een monumentaal pand van de voormalige Stoombootmaatschappij De Volharding. Het U-vormige gebouw heeft verschillende ruimtes: Lot’s 'keuken', 'huiskamer', 'hal' en 'eetkamer'. Deze ruimtes zijn allemaal verschillend van inrichting, maar hebben één ding gemeen: je moet je er thuis voelen. Denk aan jaren ’70 tegeltjes, 150 jaar oud hout van Amerikaanse graanschuren op de muur en Noord-Afrikaanse kleden op de vloer. Een vintage grammofoonspeler met een stapel elpee's staat uitnodigend klaar en op de oud lederen bank kun je lekker bladeren in de ruimschoots aanwezige tijdschriften en dagbladen.

Zwemvestjes
Met drie terrassen en een steiger met picknicktafels aan het water is het buiten goed vertoeven. Maar Lot realiseert zich ook dat het zo dicht aan het water best gevaarlijk kan zijn voor de allerkleinsten. Daarom vroeg ze haar Facebookvrienden om oude zwemvestjes te doneren. Er werd goed gereageerd op deze actie, de gekregen zwemvestjes hangen nu buiten aan een rek.



Gratis water met een smaakje
‘Little Things mean a Lot’. Er staan daarom drie watertanks met ieder een andere smaak waarvan de gasten zelf kosteloos gebruik van kunnen maken. Onder de tafels bevinden zich USB-connectoren en voldoende stopcontacten voor de op locatie werkende gasten.

Over De Horeca Groep
Lot & de Walvis maakt samen met Van der Werff, La France en City Hall deel uit van De Horeca Groep Leiden. De directie bestaat uit de broers Richard en Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen. Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen zijn verantwoordelijk voor de Leidse horecabedrijven. Richard van Leeuwen focust zich op de vier Harbour Clubs, die gevestigd zijn in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Ibiza.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Richard Moerkerk: aandacht maakt bier nog lekkerder

Wie houdt er nou niet van? Tijdens je horecabezoek naar mensen kijken? Op het terras, in de bediening en achter de bar voltrekken zich volledige theatershows waar je als professional ook zo van kan genieten. Zo zat ik laatst aan de hoek van een bar in Amsterdam te kijken naar de barman en werd ik...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: