Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

8 juli 2015
Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

Hallo. Ik ben Lot! Met deze tekst op grote posters maakte Leiden en omstreken voor het eerst kennis met Lot & de Walvis. De eerste kennismaking
was voor de 500 uitgenodigde buurtbewoners tijdens de buurtborrel en Lot's Facebook-vrienden mochten tegen een fikse korting alvast voorproeven in ruil voor hun feedback. Maar vorige week is Lot & de Walvis officieel geopend.

*Huiskamer*
Lot bevindt zich aan de Haven 1 in Leiden in een monumentaal pand van de voormalige Stoombootmaatschappij De Volharding. Het U-vormige gebouw heeft verschillende ruimtes: Lot’s 'keuken', 'huiskamer', 'hal' en 'eetkamer'. Deze ruimtes zijn allemaal verschillend van inrichting, maar hebben één ding gemeen: je moet je er thuis voelen. Denk aan jaren ’70 tegeltjes, 150 jaar oud hout van Amerikaanse graanschuren op de muur en Noord-Afrikaanse kleden op de vloer. Een vintage grammofoonspeler met een stapel elpee's staat uitnodigend klaar en op de oud lederen bank kun je lekker bladeren in de ruimschoots aanwezige tijdschriften en dagbladen.

*Zwemvestjes*
Met drie terrassen en een steiger met picknicktafels aan het water is het buiten goed vertoeven. Maar Lot realiseert zich ook dat het zo dicht aan het water best gevaarlijk kan zijn voor de allerkleinsten. Daarom vroeg ze haar Facebookvrienden om oude zwemvestjes te doneren. Er werd goed gereageerd op deze actie, de gekregen zwemvestjes hangen nu buiten aan een rek.



*Gratis water met een smaakje*
‘Little Things mean a Lot’. Er staan daarom drie watertanks met ieder een andere smaak waarvan de gasten zelf kosteloos gebruik van kunnen maken. Onder de tafels bevinden zich USB-connectoren en voldoende stopcontacten voor de op locatie werkende gasten.

*Over De Horeca Groep*
Lot & de Walvis maakt samen met Van der Werff, La France en City Hall deel uit van De Horeca Groep Leiden. De directie bestaat uit de broers Richard en Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen. Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen zijn verantwoordelijk voor de Leidse horecabedrijven. Richard van Leeuwen focust zich op de vier Harbour Clubs, die gevestigd zijn in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Ibiza.

Overig nieuws