Mooie Boules verkozen tot beste hospitality concept 2019

27 november 2019 | Thijs Jacobs

De eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland ‘Mooie Boules’ zijn gisteravond verkozen tot beste hospitality concept van Nederland. Mooie Boules wist de vakjury van de Entree Awards 2019 in Theater Amsterdam weg te blazen met een ijzersterk ‘doe-horeca’ concept dat zich richt op boulen, eten en borrelen.

Iedere Mooie Boules vestiging werkt samen met lokale horecaondernemers en serveert passende signature dishes en streetfood. Oprichter Rogier van Genugten zegt: ‘’Rotterdam geeft ons het vertrouwen om Mooie Boules steeds verder uit te rollen en deze award is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Op vrijdag 29 november opent Mooie Boules Delft haar deuren, begin volgend jaar volgen Breda en Eindhoven en mid 2020 Den Haag en Nijmegen.’’

Boulen, eten en borrelen

Grindbanen omringd met houten vintage meubilair, knusse zithoeken, huiskamers met zelftap én zelfs een eigen bar. Met 8 boules banen, diverse bordspellen, een tafeltennistafel én  - de inmiddels famous -  karaoke room is de Mooie Boules beleving compleet. In 2018 opende de eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland haar deuren in Amsterdam, waarna in juni 2019 Rotterdam een nieuwe vestiging in een karakteristieke metaalfabriek volgde. Samen met local heroes Ron de Jong, Kaapse Brouwers en Man met Bril is het nostalgische potje jeu de boules een doorslaand succes en brengt menig levensgenieter hier wekelijks zijn avond door. Mooie Boules heeft de ambitie om zoveel mogelijk generaties te verbinden door ze aan het boulen te krijgen in Nederland en daarbuiten.

Prijswinnende topchefs

In samenwerking met prijswinnende topchefs als Ron Blaauw (Ron Gastrobar), Rong de Jong (Bokaal) en Michiel van der Eerde (BAUT) zijn er diverse menu’s ontwikkeld, variërend van een Indische rijsttafel tot streetfood. Elke Mooie Boules vestiging werkt samen met lokale horecaondernemers en serveert passende signature dishes en alcoholische versnaperingen. Mooie Boules Rotterdam eigenaar Daan van Hal zegt: ‘’We zijn blij verrast dat we in zo’n korte tijd  een succes zijn in Rotterdam. Het is fantastisch om te zien hoe jong en oud samenkomt en elke avond een ontspannen sfeertje weet neer te zetten. De sleutel tot succes is ook de samenwerking met lokale ondernemers als Man met Bril, Ron de Jong en Kaapse Brouwers.’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: