Minder wijn geproduceerd in 2016

13 april 2017 | Roy Spijker

De wereldwijde productie van wijn was in 2016 267 miljoen hectoliter. Dat is een afname van 3 procent. Deze cijfers heeft de internationale wijnorganisatie OIV bekend gemaakt.

Volgens OIV-directeur Jean-Marie Aurand komt de daling van de wijnproductie als gevolg van weersomstandigheden in verschillende delen van de wereld. Hij verwacht wel dat de oogstverwachtingen voor 2017 gunstiger zijn.

Consumptie stijgt
In tegenstelling tot de productie, is de wereldwijde consumptie van wijn in 2016 wel gestegen naar 242 miljoen hectoliter. Daarmee heeft de consumptie zich gestabiliseerd sinds de economische crisis in 2008. Wel ligt de wijnconsumptie nog steeds 8 miljoen hectoliter lager dan voor de crisis.

Wijnhandel
Qua volume liet de wereldwijde wijnhandel een lichte daling zien van 1,2 procent tot 104 miljoen hectoliter. Qua waarde was er wel een stijging van 2 procent tot 29 miljard euro. Spanje is het land dat de meeste wijn exporteert. De meeste wijn wordt gedronken in de Verenigde Staten (31,8 miljoen liter), gevolgd door Frankrijk (27 miljoen) en Italië (22,5 miljoen). 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: