Minder regels voor Haagse terrassen

4 december 2015
Minder regels voor Haagse terrassen

De regels voor het houden van terrassen in Den Haag worden verder versoepeld. Dat gebeurt op basis van een evaluatie van het geldende beleid. Hieruit
kwam naar voren dat het beleid voor het houden van terrassen een succes is. Er zijn veel terrassen bijgekomen in de stad. Om het succes verder te versterken, wordt op basis van het onderzoek onder horecaondernemers en Hagenaars de regeldruk verder verminderd.

*Succesvol*
Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte): "Het versoepelde terrassenbeleid dat we in 2013 hebben ingezet is een succes gebleken. Dat beeld komt niet alleen naar voren uit de enquêtes onder ondernemers en Hagenaars, maar je ziet het ook op straat. Er zijn veel terrassen bijgekomen. Ook de levendigheid van terrassen in de stad is toegenomen. Hiermee hebben we het doel van 2013 behaald, namelijk meer terrassen door minder regels."

*Regels afschaffen en versoepelen*
In 2013 zijn de terrasregels vernieuwd. Toen zijn veel regels al geschrapt. De overgebleven regelgeving is dit jaar geëvalueerd. Om het terrassenbeleid te toetsen, zijn er enquêtes gehouden onder horecaondernemers, Hagenaars en is overlegd met Koninklijke Horeca Nederland. Daarbij zijn mogelijkheden aan het licht gekomen om nog een aantal regels af te schaffen en te versoepelen.

*Hogere terrasschotten*
Koninklijke Horeca Nederland gaf aan dat veel ondernemers de huidige maximale hoogte van terrasschotten (1.50 m) als te laag ervaren. In overleg is daarom besloten doorzichtige schotten tot 1.80 m toe te staan. Ook zullen de regels rondom het gebruik van de zogenaamde ‘debrasseerkasten' (bestekkasten) versoepeld worden. Daarnaast wordt het criterium geschrapt dat het meubilair van natuurlijk materiaal dient te zijn.

~Christel Tuin~

Overig nieuws