Mess komt met nieuw concept: Ayla

2 november 2016 | Jorien Slager

Mess lanceert hiermee, na het succes van de Biergarten, Ontbijtbar en The Suicide Club, haar derde restaurant dat opnieuw inspeelt op internationale trends en (culinaire) behoeftes in Rotterdam. 

Bij Ayla staat Mediterrane gastvrijheid en cuisine centraal. Gasten worden omringd door de geuren, kleuren, sferen en smaken van Spanje, Italië, Griekenland, Noord-Afrika en Oost-Europa en wanen zich in verre oorden. Chefkok Hette Hettema tilt samen met zijn ervaren team de beleving van tapas naar een ongekend niveau. Waanzinnig lekker comfort food, onverwachte ontmoetingen, ultieme versheid van de producten, een on-Nederlands georganiseerde chaos, persoonlijke service en unieke dranken, dat is wat Ayla belooft. 

Ayla is alle dagen van het jaar geopend; van vroeg (8.00 uur) tot middernacht. Werkelijk de hele dag kun je binnenvallen voor een ontbijt, kop koffie, lunch, borrel of diner. Er wordt gewerkt met dagverse producten en de kaart, die wekelijks wisselt, staat vol seizoensgerechten. Het interieur op zich is al een bezoek waard.

Over Mess 

Van Rotterdam een culinaire wereldstad maken. Vanuit die ambitie ontwikkelt Mess culinaire kosmopolitische concepten. Met een feilloos gevoel voor trends weten zij de stad te verrassen met initiatieven die ‘spot on’ zijn. Zo gaven zij Rotterdam al haar eerste Biergarten (2012) en Ontbijtbar (2014), het foodfestival Rauwkost, maar ook haar eerste rooftop bar The Suicide Club (2015). De drijvende krachten achter Mess zijn Nikki van Dijk, Roeland Flierman en Tijmen Meijer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: