Duurzame ondernemers in de Rotterdamse haven

5 maart 2019 | Yonne van Geene

De Rotterdamse haven is de grootste van Europa en daar zijn de Rotterdammers maar wat trots op. Zo’n twintig procent van de totale beroepsbevolking in het Rijnmondgebied werkt in en om de haven van de Maasstad. Reden genoeg dus om ook jaar dit jaar weer een Havenborrel te organiseren in het Rotterdamse Metropole Café NRC. Tijdens het evenement op donderdag 7 maart kunnen werknemers en ondernemers uit de haven elkaar ontmoeten en netwerken. Daarnaast maken de drie genomineerde havenprojecten kans op de titel ‘Meest Duurzame Havenproject 2019’. De prijs wordt dezelfde avond nog uitgereikt door de Rotterdamse enthousiasmeur Marcel Jongmans.

“We zijn erg enthousiast over het thema en de genomineerden van de tweede editie van de Havenborrel. Dit komt doordat wij ons vanaf dit jaar extra bezighouden met duurzaamheid. Vanaf januari zijn we bij NRC al begonnen met het verbannen van plastic rietjes en hebben we deze vervangen door een biologisch exemplaar‘’, aldus eigenaar Herman Hell.

Duurzaamheid

Niet alleen in de Rotterdamse haven wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid, er zijn in Nederland een groeiend aantal horecazaken die hun brand hier op baseren. Consumenten hechten tegenwoordig belang aan de 'weet wat je eet' mentaliteit, en dan niet alleen of het gezond is, maar ook nog eens waar het vandaan komt.

Steeds meer horecaondernemers gaan mee in deze trend, zo bleek uit de resultaten van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over duurzaamheid. Ruim 80 procent van de horecaprofessionals gaf aan in 2016 meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan voorheen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: