Meer omzet met juiste dienblad

3 mei 2013
Meer omzet met juiste dienblad

Waar een sommelier de wijnkaart kan bepalen én beperken, bestaat het beroep ‘frisdrankmeester’ nog niet. De keuze aan frisdrank is tegenwoordig groot en blijft groeien. Dus broeit de vraag:
‘Waarop moet ik als ondernemer letten voor mijn frisdrankassortiment?’

*De tips voor juiste indeling dienblad*

• Houd bij de indeling van het dienblad rekening met de verschillende dranken die erop staan.

• Serveer altijd warme dranken of bierglazen als eerste. Hierdoor heeft de schuimkraag weinig tijd om in te zakken.

• Houd voldoende ruimte over op uw dienblad, zodat u ook glazen kunt afruimen. Het evenwicht van het dienblad is essentieel. Zorg ervoor dat de zware kant het dichtst bij het lichaam is.

• Gouden regel: ook al serveert u maar één drankje, gebruik altijd het dienblad.

• Glazen worden altijd bij de voet vastgenomen en niet bij de kelk; het laatste wordt als onhygiënisch beschouwd.

• Ten slotte geldt: dames voor heren, ouderen voor jongeren.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws