LuminAir lanceert nieuwe cocktailkaart

Auteur: Redactie
Drinks 15 mei 2024
LuminAir lanceert nieuwe cocktailkaart Barmanager Alejandro Saravia

Barmanager Alejandro Saravia en zijn team serveren vanaf 16 mei 'On Air – where the world’s winds stir', de nieuwe cocktailkaart van LuminAir. Deze bestaat uit creaties die gebaseerd zijn op acht verschillende wereldwinden en de landen waar ze waaien. Kunstenares Marit Harte creëerde speciaal voor de menukaart een bijpassend werk, dat ook in de cocktailbar zal hangen. De twee creatieven vinden elkaar in een gezamenlijke passie voor ambacht en de natuur. LuminAir bevindt zich in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. 

Nadat lumen centraal stond in LuminAir, is het nu de tijd voor air, oftewel wind. Barmanager Alejandro Saravia koos hiervoor acht wereldwinden uit en liet zich inspireren door de stromingen, landen, mensen en lokale ingrediënten. Van west naar oost, van Noord-Amerika naar Azië. De chinook, zonda, passaatwinden, de haar, zephyr, shamal, moesson en yamase. Stuk voor stuk staan ze aan de basis van innovatieve cocktailcreaties. 


Monsoon

Van sesamolie tot pandan

Zo is de Shamal gemaakt met onder andere sesamolie, saffraan, sumak en mescal. De droge en krachtige smaken nemen je mee naar Irak en het Arabisch Schiereiland, waar deze noordwestelijke wind waait. Of de Monsoon, een zijdezachte cocktail met invloeden uit het zuiden van Azië. De moesson brengt ieder jaar weer stevige buien naar Indonesië en omstreken en dient als inspiratie voor een friszoete creatie met smaken uit de regio: pandan, lychee en kokos, oftewel de essentie van de tropen. 

Custom made werk van Marit Harte

Speciaal voor de lancering van On Air – where the world’s winds stir, ging LuminAir een samenwerking aan met de abstracte kunstenares Marit Harte. In haar werk staan de vijf natuurelementen vrijwel altijd centraal: aarde, water, vuur, ruimte en lucht. Voor het custom made werk voor LuminAir liet ze zich inspireren door de weg die de acht winden over de wereld volgen. Deze twee lijnen vormen de basis van het werk, dat uiteindelijk als artwork is gebruikt op de menukaarten en live te bewonderen is in de cocktailbar. On Air – where the world’s winds stir is vanaf 16 mei verkrijgbaar in LuminAir.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws