Ludieke EK-actie mag niet van gemeente

8 juni 2012
Ludieke EK-actie mag niet van gemeente

De actie van de horeca-ondernemers in de Platielstraat te Maastricht was even simpel als ludiek: hang een paar netten met oranje ballen op en laat deze naar beneden komen als Nederland de poulefase overleeft.
Tussen de ballen zitten bonusballen die recht geven op een aanbieding bij één van de deelnemende cafés, zoals 10 gratis bier. Helaas gaat de actie niet door omdat de ballen te zwaar zijn, waardoor deze blijven hangen, zo meldt maastrichtaktueel.nl.

*Nederland regeltjesland*
Tom Hamaekers van café Van Bommel was helemaal in zin nopjes met de EK-actie die hij en de kroegbazen in de Platielstraat hadden bedacht. Maar omdat Nederland ook regeltjesland is, meldde hij zijn sfeeractie keurig bij de gemeente. Daar waren ze meteen enthousiast en vroegen een bal mee te brengen voor controle. De brandweer keurde deze echter af. De reden? Te zwaar. Volgens Hamaekers krijg je met de gekozen bal echer nog geen ruit ingeschoten.

*Lekker laten hangen*
De horeca-ondernemers aan de Platielstraat laten de ballen dus maar hangen. Na het EK worden de ballen weggehaald en worden ze geschonken aan een basisschool in Amby. Of Nederland straks wel of geen Europees kampioen wordt, één Europese titel heeft Nederland al binnen, die van de meeste regeltjes.

Overig nieuws