Lindeboom opent nieuwe brouwzaal

22 april 2013
Lindeboom opent nieuwe brouwzaal

De nieuwe brouwzaal van Lindeboom Bierbrouwerij wordt binnenkort in Neer geopend. Theo Bovens, Gouverneur van Limburg, zal deze opening verzorgen. In de brouwzaal wordt met aandacht voor
duurzaamheid, bier gebrouwen. De historie van de brouwerij is terug te zien in de nieuwe zaal.

*Duurzaam*
Energiebesparende wortkook en warmteterugwinning proces zijn volgens Lindeboom de basis om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarom zijn deze terug te vinden in de nieuwe brouwzaal. De oude dieselgestookte stoomketel is vervangen door een gasgestookte stoomketel. Daarnaast staan in de nieuwe brouwzaal drie nieuwe ketels die ieder een eigen aandeel hebben in het ambachtelijk brouwen van de Lindeboom bieren.

*Koperen ketels*
De nieuwe ketels zijn gelegen naast het historische Lindeboom Brouwhuis met zijn koperen ketels. Ook deze ketels blijven in gebruik. In het hart van het nieuwe Lindeboomplein staat de vertrouwde linde.

*Innovatie*
In 2009 is de brouwerij op initiatief van brouwer Willem Geenen gestart met innoveren. Dit, naar eigen zeggen, met het oog op een uitgebreide oriëntatie naar verdergaande verduurzaming van Lindeboom.

~Maud Vissers~

Overig nieuws