Leuk uitje: winterbierfestival

12 december 2014
Leuk uitje: winterbierfestival

Honderd verschillende soorten bier: een waar genoegen voor de mensen die wel van een pintje houden. Ze kunnen zaterdag 13 december
terecht bij de achtste editie van het Winterbierfestival in Wormer.

*Winterbier*
Alleen brouwers met winterbier mogen op het festival staan. Dat bier heeft vaak een experimenteel karakter, aansluitend bij de tijd van het jaar. Zo zijn er speculaaskruiden, koffie-ingrediënten, karamel en drop gebruikt om het product een echt winterse smaak te geven. Het biertje met de meest originele naam is ook al bekend: 'Help! De kerstboom staat in brand'. Dat het biertje een hoger alcoholpercentage heeft, mag dan ook geen verrassing zijn.

*Locatie*
Het festival vindt plaats zaterdag 13 december in de sporthal Wormer aan de Spatterstraat 21 te Wormer. De start is om 15.00 uur en om 21.00 uur zal het festival in de sporthal zijn afgelopen. Daarna gaat het feestje nog even door in het Heinen Huis, waar een dj is geregeld om de sfeer erin te houden.

Meer weten? Op de site van het "Winterbierfestival":http://www.winterbierfestival-wormer.nl/ is de gehele brouwerslijst terug te vinden.

~Christel Tuin~

Overig nieuws