Laatste dag BBB en Folie Culinaire

8 oktober 2014 |
Laatste dag BBB en Folie Culinaire<

Dag twee van de vakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht werd in vergelijking met vorig jaar door een toenemend aantal bezoekers
bezocht. Het vernieuwde beursconcept, meer special events en aandacht voor de Belgische horeca zorgden voor een flinke aanloop van horeca- en gastronomieprofessionals uit Vlaanderen en Nederland.

Folie Culinaire: duurzaam & culinair
In de demonstratiekeuken van Folie Culinaire brak de culinaire gekte in optima forma los. De Italiaanse Massimo Martina - chef ristorante Il Fiorile uit Borghetto (Gardameer) verzorgde een demo kalfsvlees en maakte op geheel eigen wijze vitello tonatto. Het gebakken kalfsvlees werd geserveerd met witte truffelsaus.

Filip Claeys
Filip Claeys, tweesterrenchef bij restaurant de Jonkman in Brugge en initiatiefnemer van North Sea Chefs gaf een bezielend betoog voor de vangst van duurzame vis uit de Noordzee. Ter inspiratie nam Claeys een doos levende garnalen mee en liet de bezoekers zien wat er nog allemaal aan bijvangst in het net te ontdekken valt. Een kleine tong-achtige vis bijvoorbeeld die naar komkommer ruikt. “De zee is voor mij een snoepwinkel, wij moeten anders gaan denken en eten wat de zee ons te bieden heeft, niet andersom.”

Winnaars kookwedstrijden BBB
Het jubileumprogramma van de BBB kent dit jaar maar liefst 60 special events waaronder kookwedstrijden tussen Belgische en Nederlandse koks. In de wedstrijdkeuken van de 60ste BBB stond als eerste koken met vis op het programma. Vier koks kregen de opdracht het mooiste gerecht van schol te maken, passend bij de wijn van de Apostelhoeve die het Koninklijk paar dronk tijdens hun recente bezoek aan Maastricht. Mark van Loon van ‘In de Oude Stempel’ in Steenbergen wist de jury te overtuigen met zijn schol in zeewater, maar vooral ook met zijn no-waste-kookmentaliteit.

Koken met bier
De wedstrijd ‘koken met bier’ werd gewonnen door Martijn van de Wetering van Da Vinci in Maasbracht. Van de Wetering wist met zijn gerecht van konijn de beste match te maken met het van Honsebrouck Kasteelbier Rouge. De jury vond de aankleding onwaarschijnlijk mooi en de combinatie was niet alleen een lust voor de maag, maar ook voor het oog. Martijn van de Wetering wist op de vorige BBB al de prijs voor best aanstormend talent van Maastricht Culinair in de wacht te slepen.

Extra activiteiten:
Woensdag 8 oktober is de derde en tevens laatste dag van Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire. Bezoekers van Folie Culinaire kunnen ook de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB bezoeken die gelijktijdig in het MECC plaatsvindt. Bezoekers aan de BBB kunnen tegen korting (20 euro i.p.v. 40 euro) een bezoek brengen aan Folie Culinaire. Na de beurs kan men terecht in het centrum van Maastricht waar – in samenwerking met Chateau Maestricht, la saison culinaire – een bruisend avondprogramma wordt aangeboden.

Folie Culinaire en Horecavakbeurs BBB 2014 zijn vandaag nog geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie over de beurzen en het programma: www.folieculinaire.com en www.bbbmaastricht.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: