Karaokebar Duke of Tokyo opent op 16 december in Rotterdam

Auteur: redactie
Opening 22 november 2023
Karaokebar Duke of Tokyo opent op 16 december in Rotterdam

Op 16 december opent de derde locatie van karaokebar Duke of Tokyo aan het Hofplein in Rotterdam. Na het succes van de eerder geopende locaties in Amsterdam en Utrecht, wordt het tijd om Rotterdam kennis te laten maken met een 3.0 versie van het bekende karaoke-concept. Naast het zingen in acht privé karaoke-kamers en het sippen aan de lekkerste cocktails, maakt het eten in het bijbehorende restaurant 'Izakaya DUKI’ de avond compleet. Gasten wanen zich in een wereld vol neon, muurschilderingen, lichtborden en 3D-kunst geïnspireerd op de tofste stad van de wereld: Tokyo.

Karaoke zoals in Japan: niet in een bomvolle kroeg waar iedereen meeluistert, maar in een privé karaokebooth waar gasten met een eigen gezelschap een feestje bouwen. Of ze nou houden van Nederlandstalige muziek, ABBA, Britney Spears, Celine Dion of Justin Bieber. Met een keuze uit meer dan 20.000 nummers is er voor ieder wat wils. Snacks en drankjes zijn gemakkelijk te bestellen via een tablet. Karaokebooths zijn te huur voor 4 tot en met 25 personen. Na het zingen hoeven gasten nog lang niet naar huis, want van donderdag tot en met zaterdag staan er in de bar DJ’s te draaien.

"We willen dat onze gasten zich bij binnenkomst meteen in een andere wereld begeven. Onze vaste Art Director Goof Vermeulen heeft zichzelf met het design van deze nieuwe locatie overtroffen. Elke centimeter die je ziet is gedecoreerd en custom made, om zo een unieke totaalbeleving te creëren", vertelt mede-eigenaar Has Peters Sengers.

Karaoke - bardancing én restaurant

Aan het Hofplein wordt niet alleen gezongen, gedanst en gedronken. In een verborgen gedeelte van de bar opent een geheel nieuw restaurant, genaamd ‘Izakaya DUKI’. Via een nagemaakte deur van supermarkt 7-Eleven kom je binnen in een traditioneel uitziende Izakaya, waar authentieke Japanse gerechtjes worden geserveerd. Izakaya DUKI is een samenwerking met de Rotterdams-Japanse onderneming Osozai. Op de kaart staan klassieke, huisgemaakte gerechtjes zoals Yakitori, Takoyaki, Sake Clams, Agedashi Tofu en Salmon Tataki. Ook voor vegans zijn er volop heerlijke keuzes op de kaart te vinden. Naast alle lekkernijen is er een uitgebreide cocktailkaart met signature cocktails, gemaakt van Japanse ingrediënten zoals yuzu en miso. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten bier, wijn en sake.

Rotterdam is niet alleen de grootste locatie van Duke of Tokyo, het is ook de eerste met een restaurant. Mede-eigenaar Wessel Kruyt vertelt dat met het openen van een locatie in Rotterdam een droom in vervulling is gegaan. "Rotterdam is een bruisende wereldstad. Het duurde even voordat we dé locatie te pakken hadden, maar centraler dan het Hofplein kun je bijna niet zitten. De gigantische ruimte inclusief kelder, keuken en hoge plafonds, gaf enorm veel mogelijkheden voor alle creatieve ideeën om van deze locatie een indrukwekkende plek te maken."

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws