Kameraod Brouwers organiseert met Euro Toques 'Beer & Food Battle'

Auteur: Redactie
Awards 29 april 2024
Kameraod Brouwers organiseert met Euro Toques 'Beer & Food Battle'

In restaurants wordt volgens Kameraod Brouwers steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat speciaalbieren dan vaak mooie combinaties opleveren, waarbij de gast verrast wordt met nieuwe, elkaar versterkende smaken. Mede om deze reden is de Beer & Food Battle in het leven geroepen. Het geeft de betere chefs de kans om hun beste foodpairing met bier te laten beleven.

Kameraod Brouwers verbindt de beste ingrediënten, de tofste (horeca)locaties én de gezelligste bierliefhebbers. Oftewel: ze vormen ‘kameraodschap’ en zoeken in samenwerking met de beste ingrediënten naar de beste foodpairing.

Vorig jaar behaalde het bedrijf, samen met Graaf ter Horst, de tweede plaats op de Bronkhorster Beer and food Battle. Kameraod Brouwers gelooft in de kracht van bier aan tafel en daarom organiseren ze dit jaar samen met Euro Toques de Kameraod Beer and Food Battle 2024.

De uitdaging

De battle vindt plaats tijdens de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht op 7 oktober 2024 in de Battle area. Hier strijden zes keukenbrigades van Nederlandse restaurants om de eer door een voor-, hoofd- en nagerecht te pairen met een zelfgekozen bier of één van de bieren van Kameroad Brouwers. Tijdens de battle worden chefs uitgedaagd om de mooiste bier-spijscombinaties te presenteren aan de jury en publiek. Het doel is speciaalbier in combinatie met fine dining het podium te geven wat het verdient en daarmee horeca Nederland laten zien dat bier aan tafel terrein wint binnen de gastronomie.

De uitdaging aan jou

De organisatie deelt graag hun passie en zijn altijd op zoek naar de mooiste, meest uitdagende of gebalanceerde smaakcombinaties. Zij dagen je uit: ben jij de chef van een restaurant of biersommelier die de jury omver weet te blazen met een mooie combinatie? Meld je dan aan voor deze Beer & Food Battle via info@euro-toques.nl.

Overig nieuws