Jopen brouwt bier voor goed doel

4 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Speciaal voor ‘Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’ brouwt craft bierbrouwerij Jopen een uniek bier waarvan de opbrengst ten goede komt aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Op donderdag 3 augustus 2017 is in de historische Jopenkerk Haarlem hop toegevoegd aan het Geniet & Geef bier. Hierdoor krijgt het blonde bier van 6% een sinaasappelkarakter met een toets van salie en rozen. 

Daarmee is er weer een stap gezet in het proces om tweemaal 78 hectoliter bier te brouwen voor het goede doel. Een symbolische hoeveelheid die refereert aan het genezingspercentage van kinderen met kanker, die op dit moment op 78% ligt. Het is inmiddels de vijfde editie van Geniet & Geef. Sinds de start in 2012 is er al ruim € 270.000 opgehaald. Gaius Voûte, CEO/partner van Bier&cO en bestuurslid van Stichting Geniet & Geef:  “Vandaag zijn we aanwezig bij een belangrijk moment in het brouwproces. De hopgift geeft het bier een eigen karakter. Dat dit unieke bier op zo’n historische plek wordt gebrouwen, maakt het extra speciaal."
 

Sinaasappeltonen

Het Geniet & Geef bier is gebrouwen in de koperen brouwketels van de Jopenkerk Haarlem. “De hopsoorten Zythos en Mandarina Bavaria zorgen voor mooie sinaasappeltonen”, aldus algemeen directeur Michel Ordeman van Jopen. “Naast gerstemout, hebben we haver toegevoegd waardoor het bier een fluweelachtig mondgevoel krijgt. Kortom, een toegankelijk en fruitig bier met een milde bitterheid.” 

Aanslaan eerste vat


Het Geniet & Geef bier wordt hierna gelagerd en zal tijdens de start van de actie voor het eerst gedronken kunnen worden. Deze is zoals altijd op de eerste donderdag van september. Lydian Zoetman, commercieel directeur van Jopen: “We zijn ontzettend trots op de samenwerking met Geniet & Geef. Ieder glas staat immers voor een donatie aan KiKa. Dit jaar zal op 7 september om 18.00 uur het eerste vat in de Jopenkerk Haarlem worden aangeslagen.” Het bier is vanaf dan in meer dan 160 deelnemende horecagelegenheden op de tap verkrijgbaar. Bovendien zal het bier in flessen van 75cl te koop zijn bij Mitra en ruim 340 vestigingen van Albert Heijn. Alle deelnemende locaties zijn te vinden in de Geniet & Geef app.
 
Meer informatie: genietengeef.nl

Op de foto: Gaius Voûte, Lydian Zoetman, Cees-Jan Adema, Frits Hirschstein en Michel Ordeman (v.l.n.r.)

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: