Jopen brouwt bier voor goed doel

4 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Speciaal voor ‘Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’ brouwt craft bierbrouwerij Jopen een uniek bier waarvan de opbrengst ten goede komt aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Op donderdag 3 augustus 2017 is in de historische Jopenkerk Haarlem hop toegevoegd aan het Geniet & Geef bier. Hierdoor krijgt het blonde bier van 6% een sinaasappelkarakter met een toets van salie en rozen. 

Daarmee is er weer een stap gezet in het proces om tweemaal 78 hectoliter bier te brouwen voor het goede doel. Een symbolische hoeveelheid die refereert aan het genezingspercentage van kinderen met kanker, die op dit moment op 78% ligt. Het is inmiddels de vijfde editie van Geniet & Geef. Sinds de start in 2012 is er al ruim € 270.000 opgehaald. Gaius Voûte, CEO/partner van Bier&cO en bestuurslid van Stichting Geniet & Geef:  “Vandaag zijn we aanwezig bij een belangrijk moment in het brouwproces. De hopgift geeft het bier een eigen karakter. Dat dit unieke bier op zo’n historische plek wordt gebrouwen, maakt het extra speciaal."
 

Sinaasappeltonen

Het Geniet & Geef bier is gebrouwen in de koperen brouwketels van de Jopenkerk Haarlem. “De hopsoorten Zythos en Mandarina Bavaria zorgen voor mooie sinaasappeltonen”, aldus algemeen directeur Michel Ordeman van Jopen. “Naast gerstemout, hebben we haver toegevoegd waardoor het bier een fluweelachtig mondgevoel krijgt. Kortom, een toegankelijk en fruitig bier met een milde bitterheid.” 

Aanslaan eerste vat


Het Geniet & Geef bier wordt hierna gelagerd en zal tijdens de start van de actie voor het eerst gedronken kunnen worden. Deze is zoals altijd op de eerste donderdag van september. Lydian Zoetman, commercieel directeur van Jopen: “We zijn ontzettend trots op de samenwerking met Geniet & Geef. Ieder glas staat immers voor een donatie aan KiKa. Dit jaar zal op 7 september om 18.00 uur het eerste vat in de Jopenkerk Haarlem worden aangeslagen.” Het bier is vanaf dan in meer dan 160 deelnemende horecagelegenheden op de tap verkrijgbaar. Bovendien zal het bier in flessen van 75cl te koop zijn bij Mitra en ruim 340 vestigingen van Albert Heijn. Alle deelnemende locaties zijn te vinden in de Geniet & Geef app.
 
Meer informatie: genietengeef.nl

Op de foto: Gaius Voûte, Lydian Zoetman, Cees-Jan Adema, Frits Hirschstein en Michel Ordeman (v.l.n.r.)

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Dwangsom voor horecaondernemer

Een horeca-uitbater in Bergen op Zoom heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente Bergen op Zoom, zo lezen we op internetbode.nl. Forse boete Het college van burgemeester en wethouders heeft dit laten weten. Het besluit is genomen om nieuwe overschrijdingen van de geluidsno...

Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were...

Drinks Achtergronden
Klacht tegen campagne 'Neuken Liqueur'

Nee, het is geen 1 april-grap. STIVA en SpiritsNL dienen gezamenlijk een klacht in tegen Neuken Liqueur bij de Reclame Code Commissie. De naam Neuken Liqueur in combinatie met de wijze waarop geadverteerd wordt achten STIVA en SpiritsNL in strijd met de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (RvA....

Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl. 1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje...

Achtergronden
Horeca Den Bosch beperkt geluidsoverlast tijdens carnaval

Geen versterkte muziek na tien uur 's avonds en de deuren van horecazaken in de binnenstad om middernacht dicht... Het zijn voorbeelden van maatregelen die de Bossche horeca zelf heeft ingesteld om overlast voor binnenstadbewoners tijdens carnaval te beperken, zo lezen we op de website van DTV D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: