Japanse uientempura met sesamdip

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten:

1 witte ui
1 gele ui
2 lente-uitjes
1 eiwit
2 1/2 dl ijswater
125 g bloem 
zout
peper
olie voor frituren
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels sherry
1/2 eetlepel witte basterdsuiker
2 theelepels sesamolie

Bereiding

Pel de uien. Snij de witte ui in schijven van 1 cm dik en haal de ringen los. Snij de gele ui in kwarten en haal de rokken los. Snij van de lente-ui de wortelaanzet en de groene delen eraf. Haal de bladeren één voor één als lange linten los en leg een grove knoop in de linten. Klop in een kom het eiwit los met het water. Strooi de bloem erbij en roer het met een vork door. Voeg zout en peper toe. Verhit een laag olie in een wok. Doe een laagje bloem in een bord. Haal telkens wat ui eerst door de bloem, dan door het beslag en frituur het in de hete olie rondom in ca. 3 minuten goudbruin. Doe de sojasaus, sherry en suiker in een kom. Klop er de sesamolie door voor de sesamdip.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: