Jan-Renier Swinkels Bierman van het Jaar 2016

6 december 2016 | Jorien Slager

Magazine Bier! heeft Bavaria-topman Jan-Renier Swinkels uitgeroepen tot ‘Bierman van het jaar 2016’. Voor het eerst heeft Bier! magazine een ‘Top 30’ gepubliceerd van biermensen in Nederland en België die het verschil maakten afgelopen jaar. Het magazine verschijnt deze week.
 
De Top 30 van biermensen die ertoe deden in 2016 is samengesteld door de redactie van Bier! magazine. Alle redacteurs/journalisten hebben onafhankelijk van elkaar hun persoonlijke ranglijst samengesteld waaruit een groslijst voortkwam, welke is teruggebracht tot de 30 meest markante bierpersoonlijkheden in Nederland en België het afgelopen jaar. Volgens hoofdredacteur Fedor Vogel is Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter en COO van Bavaria NV in Lieshout, de terechte winnaar: “Samen met zijn directieteam nam hij in 2016 een aanzienlijk belang in craftbrewery Brouwerij De Molen in Bodegraven en afgelopen najaar nam Bavaria het Belgische Palm Belgian Craft Brewers over. Hiermee zet Bavaria als voornamelijk pilsbrouwer in 2016 in één klap een grote stap in het speciaalbiersegment.” In het decembernummer van Bier! is te lezen welke biermensen de overige 29 plaatsen bezetten en waarom. De redactie heeft de intentie om het Top 30 thema ieder jaar in december te gaan herhalen.
 
In het 100 pagina’s dikke magazine Bier! is behalve de Top 30 veel meer interessants te lezen op biergebied. Zo zijn er reportages over de Brouwerijen Berghoeve in het Nederlandse Den Ham en Van Steenberge in het Belgische Ertvelde. Het proefthema in de rubriek ‘Voorgeproefd’ is dit keer in het kader van de feestdagen ‘Feestbieren’, zoals champagnebier, brutbier en bieren met een twist naar wijn. In de rubriek ‘Abdijbieren’ een reportage over het kloosterbier Gerardus uit Wittem. De bierreis-reportage brengt de lezer dit keer naar de historische bierstad Amersfoort, waar sinds enkele jaren weer veel gebeurt op biergebied. Verder nog veel meer vaste rubrieken, zoals Bier & Culinair, het Betere Biercafé, de historische rubriek en columns van de vaste columnisten Henri Reuchlin en Luc de Raedemaeker. De 33e editie van Bier! magazine ligt 10 december bij alle abonnees op de mat en vanaf de week daarna in de losse verkoop bij de betere tijdschriftenwinkels. Het magazine is ook los te koop via de website www.biermagazine.nl. Dit is tevens de website waar bierliefhebbers een abonnement kunnen afsluiten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: