Interview: Wouter Verwer

15 maart 2013
Interview: Wouter Verwer

Jong, gedreven, ambitieus en eigenzinnig. Wouter Verwer is meerdere malen voor gek verklaard door zijn omgeving. In deze economisch onzekere tijden het risico nemen een horecagelegenheid te beginnen als jonge ondernemer... Daar was niet iedereen enthousiast over.

Toch waagde hij de gok. “Ik wist al zo lang dat ik dit wilde. Al jaren was ik ermee bezig en toen zich de mogelijkheid aandiende op een ideale plek, wist ik het zeker. Doen! Ondanks stagnatie en tegenvallers is mijn droom nu uitgekomen. Mijn zaak is er, en nog geen dag spijt gehad. In tegendeel: het is echt heel leuk!”
Utrecht kent vele kroegen. De duizenden studenten slaan hier veel euro’s stuk op de Neude, de Nobelstraat of het Wed. Maar een leuke plek voor dertigers en ouder, dat is wel even zoeken. De stad is erg gericht op de jonge, studerende consument.
Wouter Verwer bracht zelf ook menig uurtje door aan of achter de bar. “Ik kom uit een horecafamilie. Mijn vader zat in de hotellerie. Zijn advies aan mij: nooit in de horeca. Maar ja, ik was blijkbaar toch al besmet. Na een aantal jaren de hotelschool beviel de praktijk me toch veel beter. In allerlei horecazaken in binnen- en buitenland leerde ik de kneepjes van het vak. Ik werkte in kroegen, in luxe restaurants, in clubs. Zo zag ik ook veel dat me niet beviel. Ik wist al jong dat ik ooit een eigen zaak wilde. Vroeger dacht ik altijd dat een kroeg ideaal was, maar je wordt zelf ook ouder. Dan merk je dat er weinig is voor de afgestudeerde 25-plussers, dus daar zag ik mogelijkheden. Ik riep tien jaar geleden dat een zaak op het Wed mijn ideaal was. Et voilà!”

"Lees het volledige artikel in dit nummer van De CaféKrant":http://www.decafekrant.nl/blad/86/

Overig nieuws