Internationale trend: Mexican lunch

13 oktober 2016 | Thijs Jacobs

2016. Het jaar waarin Mexicaans eten ook de lunchkaart verovert in Nederland. Vorig jaar waren de Aziatische keukens nog helemaal ‘hot’, maar de focus is verlegd naar het land van de bonen, taco’s en quesadilla’s.

Het is nog niet zo lang geleden dat Italiaanse kruiden het toppunt van exotische smaak waren en Mexicaans eten het pittigste dat je je kon voorstellen. In een korte tijd is het Nederlandse smaakpalet veranderd en Mexicaans eten enigszins uit de gratie gevallen. Gelukkig is deze keuken weer helemaal in opkomst, want vanuit Mexico komen de heerlijkste gerechten die ook bij de lunch niet misstaan. Ter inspiratie geven we je de top 3 Mexicaanse klassiekers.

  1. Taco

De taco is een traditioneel Mexicaans gerecht dat meestal wordt geserveerd in een tortilla, gemaakt van maïs. De vulling bestaat meestal uit vlees, maar 2016 wordt het jaar van de spannende vullingen. Probeer eens een vulling met garnalen of vis en maak het af met verse koriander en een frisse yoghurtsaus.

  1. Bonen

De Mexicaanse keuken staat bekend om de gerechten waarin bonen zijn verwerkt. Bonensoep is een stevige en pittige suggestie voor je menukaart, maar als bijgerecht kunnen Mexicaanse pintobonen ook zeer smakelijk zijn. In het Nederlands heten ze kievitsbonen, waarschijnlijk omdat de tekening lijkt op die van een kievitsei. Foodwatchers zijn ervan overtuigd dat bonen weldra bekend staan als nieuwe ‘superfood’.

  1. Burrito

Ook de burrito heeft de tortilla, vervaardigd uit tarwebloem, als belangrijk onderdeel. Deze wordt meestal gevuld met pepers, groenten, kaas, bonen en vlees en daarna opgerold. Een ideaal gerecht om mee te nemen of voor een snelle lunch. De naam burrito komt van het Spaanse ‘burro’, wat ‘ezeltje’ betekent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: