Inspiratie op HORECA 2011

1 november 2011 |
Inspiratie op HORECA 2011<

Op 14 & 15 november 2011 staat Autotron Rosmalen in het teken van de (Brabantse) horecavakbeurs. Een vakbeurs waar u tegelijkertijd kunt proeven, ontmoeten en natuurlijk gewoon zaken kunt doen. Aanmelden duurt minder dan een minuut en kan via deze link. De aanwezigheid van vertrouwde gezichten, maar ook nieuwe partijen die het platform voor de lokale horecasector hebben ontdekt, zorgen voor een complete branche update. Met een uitgebreid aanbod van exposanten op het (speciaal) bierenplein, De Proefcorner en de aanwezigheid van VIP’s Pim Haaksman en Jeroen van Oijen maken een bezoek meer dan de moeite waard!

Neem zelf de proef op de som
De Proefcorner is een speciaal ingericht culinair plein waar u in de gelegenheid bent uw zintuigen te prikkelen met de laatste innovaties en smaken in het voedingsaanbod. Deelnemende partijen op De Proefcorner zijn onder andere Lamb Weston, De Wild & Gevogelte Groep, Italia4You, Sapor Soghati, Excellent AGF, Boogaard International BV, KPH Kipspecialiteiten en Abts Tönissteiner. Door de aanwezigheid van verschillende smaakmakers met uiteenlopende specialiteiten worden vele facetten vertegenwoordigd. Neem zelf de proef op de som en probeer biologische producten, wild en gevogelte, Italiaanse producten, maar ook de nieuwste drankjes.



Keukenhelden op HORECA 2011
Pim Haaksman, wie kent hem niet? Bekend van onder andere de televisieprogramma's Overkoken en Culinaire Beterweter. Op maandag 14 november neemt deze komische topkok u mee op een culinaire ontdekkingsreis en presenteert hij zijn kennis en kunnen in zijn demonstratie ‘Amusante Amuses’. Met onder meer producten van Silletti en Van Olphe Viande Select bereidt Pim de lekkerste gerechten.



Topkok Jeroen van Oijen
Op dinsdag 15 november laat topkok Jeroen van Oijen, bekend als gastronaut bij het Culiversum, de jaren tachtig weer tot leven komen. Volgens hem zijn kwaliteit en onderscheidend vermogen de twee belangrijkste aspecten om succesvol te zijn in de huidige (horeca) markt. In zijn demonstraties wil hij een statement maken over een nieuwe attitude in de keuken. ''Creativiteit is de basis voor een beter rendement, naast de verhoging van het werkgenot. Een goede designer gaat uit van de uiteindelijke gebruiker, denkt na over de herkomst van zijn materialen en wat voor nieuwe technieken er kunnen worden toegepast.'' Aan de hand van live voorbeelden laat Jeroen van Oijen enkele bijzondere designmethoden zien met als uitgangspunt de klassiekers uit de gastronomie van de jaren tachtig: rauwkost/crudité, tomatensoep, garnalencocktail, draadjesvlees en de dame blanche.



Het (speciaal) bierenplein
Op het (speciaal) bierenplein presenteren brouwers en distributeurs zich uniform op een speciaal voor hen ingericht ontmoetingsplein. Bezoekers kunnen hier (speciaal)bier proeven van onder meer: Duvel Moortgat, Brouwerij Ter Dolen, De Budelse Brouwerij, Brouwerij Lindemans, Brouwerij Sint Christoffel, Brouwerij/Brasserie Van Honsebrouck, Multi Bier, Brouwerij Gruut, Brasserie Des Géants en Special Beer Service. Ook is De Man van Drank ’s-Hertogenbosch weer van de partij met een ruime keuze aan (speciaal)bier! Naast brouwers en distributeurs van (speciale) bieren kunnen bezoekers wijn proeven bij Wijnkoperij La Persistance, S.C.S. Exclusive Wines en Baeten Vinopolis.

Het Horeca- en Kennisplein
Op het Horeca- en Kennisplein worden op zowel 14 als op 15 november verschillende workshops en lezingen gegeven. U kunt gratis aanschuiven bij presentaties van onder andere Syntens, Hutten Catering en Spronsen & Partners. Zij zullen tips en adviezen geven hoe de ondernemer succesvol kan zijn in de huidige (horeca) markt.

Om snelle veranderingen in de huidige (horeca) markt bij te blijven, is het belangrijk om deze markt op een andere manier te benaderen. Sleutelwoorden zijn: tijdig actie ondernemen, aanpassen en kansen grijpen. Maar hoe? Een adviseur van Syntens geeft in de workshop ‘Innoveren door slimmer te werken’ praktische tips voor het besparen van kosten en het genereren van nieuwe omzet. Ook één van Brabants meest gerenommeerde en succesvolle ondernemers, Bob Hutten, geeft een lezing op HORECA. Hij zal zijn ervaring en expertise toepassen in zijn lezing over ‘Succesvol Ondernemerschap’. Spronsen & Partners licht toe hoe een onderneming samenwerkingsverbanden aan kan gaan met andere bedrijven om free publicity te creëren.

DE HORECA QUIZ!
Deze quiz is een uitdaging voor de slimme horecaondernemer. Met trots presenteert organisator easyFairs in samenwerking met Media Tools de befaamde horeca quiz. Een quiz voor de pientere horecaondernemer die wel van een uitdaging houdt. Presentator Tony van de Laar brengt pittige onderwerpen aan het licht en test ondertussen uw algemene horecakennis. Voor de slimste horeca ondernemers zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen.

Het volledige programma inclusief tijden, een compleet overzicht van de deelnemers, uw gratis bezoek en overige informatie vindt u terug op: www.easyFairs.com/HORECA-NL

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: