ID-scanners in Hilversumse horeca

7 september 2012
ID-scanners in Hilversumse horeca

In het uitgaansgebied op de Groest in Hilversum gaan horecaondernemers speciale identiteitsscanners plaatsen. Dit om het geweld in het gebied een halt toe te roepen.

*Verantwoordelijkheid*
Kees Verhoeff, van Koninklijke Horeca Nederland, laat dit weten in een reactie op recente uitspraken van burgemeester Broertjes van Hilversum. Volgens burgemeester Broertjes moet de horeca in Hilversum verantwoordelijkheid nemen voor deze uitwassen en ervoor moeten zorgen dat minderjarigen niet langer dronken over straat gaan na een avondje stappen. De apparaten hebben ten doel minderjarige bezoekers te weren uit de horeca.

*Politie niet slagvaardig*
Volgens lokale horecaondernemers is juist de politie te laks in haar optreden (vaak staan raddraaiers binnen een uur weer buiten het politiebureau) en zou de gemeente eens de hand in eigen boezem moeten steken. Ordehandhaving is inderdaad primair een taak van de lokale overheid in deze kwestie. Heeft u een probleem met de lokale overheden met betrekking tot uw horecagelegenheid? Laat het ons dan even weten via "redactie@uitgeverijps.nl.":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws