Nieuwe horecazaak met wel/geen terras

5 maart 2014
Nieuwe horecazaak met wel/geen terras

In Utrecht lopen de gemoederen op over het wel of niet mogen uitbaten van een groot terras bij de beoogde nieuwe horecazaken aan het Ledig Erf. Ondernemer Stelios Metaxas wil er een
restaurant-café beginnen mét groot terras.

*Kleiner*
In de plannen van de projectontwikkelaar is op de begane grond aan het plein een groot terras ingetekend onder nieuwbouwappartementen. Van de gemeente en de projectontwikkelaar hoorde de horecaondernemer (hij verkocht zijn Griekse snackbar in Utrecht al om zich op het nieuwe avontuur te storten) dat het terras er zou komen.

*Plan*
Nu blijkt dat er voor de stoepen van de horecazaken in wording géén terras is opgenomen in het bestemmingsplan en moeten alle partijen een langdurend proces in. Ook bewoners van de nieuwbouwappartementen boven de horecazaken zijn niet content. Zij wisten van de komst van horeca, maar wisten niet van een terras van 140 vierkante meter dat tot 01.00 uur open zou mogen zijn.

*Nachtterras*
Omwoners willen een eventueel terras tot maximaal 23.00 uur open hebben. Op warme dagen met temperaturen boven de 25 graden mogen naburige horecazaken hun terras aan het Ledig Erf open houden tot 02.00 uur 's nachts.

*Investeringen*
De familie Metaxas heeft inmiddels €200.000 in het project zitten. Om overlast te voorkomen is in het pand geinvesteerd in geluidswering. Ook is een nieuwe keuken al aangekocht.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws