Horecavergunningen digitaal aanvragen

28 november 2013
Horecavergunningen digitaal aanvragen

Horecavergunningen voor Koningsdag in Amsterdam kunnen vanaf 21 november ook digitaal worden aangevraagd. De vergunningen voor evenementen en tapontheffingen voor Koningsdag kan
de ondernemer online aanvragen via het Ondernemingsdossier. Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur KHN: "Dit bespaart de Amsterdamse horecaondernemers tijd, geld en onnodige irritatie."

*Tapontheffing*
Amsterdamse horecaondernemers en de gemeente van de hoofdstad werken sinds september 2013 samen aan het Ondernemingsdossier. Tot en met 19 december kunnen horecaondernemers de tapontheffing voor Koningsdag 2014 aanvragen via dit dossier. Met dit nieuwe initiatief kunnen horecaondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Zij voeren eenmalig gegevens in en deze worden vervolgens hergebruikt voor verschillende overheden. De horecaondernemer bepaalt zelf welke overheden toegang krijgen tot de gegevens, zoals toezichthouders of vergunningverleners.

*Regelgeving en maatregelen*
In het Ondernemingsdossier kan de horecaondernemer ook terecht voor relevante en inzichtelijke informatie over regelgeving en die vastleggen in zijn dossier. Moet een vergunning worden aangevraagd of een maatregel worden getroffen, dan wordt dat gesignaleerd. Het Ondernemingsdossier is een initiatief van KHN, VNO-NCW, MKB Nederland, de rijksoverheid en diverse andere partijen.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws