Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort

1 juni 2015 |
Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort<

Leerhotel het Klooster, verbonden aan MBO Amersfoort, gaat samen met de Horeca Academie opleidingen en trainingen verzorgen
voor professionals in de horeca. Vandaag hebben beide partijen als startschot van deze samenwerking een intentieovereenkomst ondertekend.

Tekort aan goede horecamedewerkers
De afgelopen periode werd duidelijk dat er in verschillende regio’s in het land een tekort is aan goed geschoolde horecamedewerkers. “Deze trend zal zich versterken en het tekort zal snel toenemen”, voorspelt Peter van Kempen, directeur Horeca Academie. “Door naast onze opleidingen in Den Haag te kiezen voor het centraal in het land gelegen Amersfoort, wordt het laagdrempelig voor professionals in de horeca om een opleiding of training te volgen. En in Leerhotel het Klooster zijn alle faciliteiten al aanwezig om praktijkonderwijs te geven.“

Aanbod
Het aanbod van opleidingen en trainingen is heel divers. Van Kempen: “We bieden een aantal nieuwe opleidingen aan, zoals Keukenmanagement en de Training voor Ondernemers, daar is op dit moment veel vraag naar. Maar deelnemers kunnen ook kiezen uit bestaande opleidingen als Leermeester Sociale Hygiëne en Professioneel Leidinggeven of opleidingen op maat.” Naast de opleidingen van de Horeca Academie zal ook Leerhotel het Klooster een aantal cursussen verzorgen.

Praktijkonderwijs
Bert van Wede, directeur Onderwijsbedrijven MBO Amersfoort: “Praktijkonderwijs is onze kracht, kennis beklijft in de keuken van Leerhotel het Klooster veel beter dan in een theorielokaal. Met deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen. Gezamenlijk willen we hét expertisecentrum voor de horeca in de regio worden. Medewerkers in de horeca kunnen met hun vragen bij onze trainers en docenten terecht.”

Vanaf september is het mogelijk voor horecamedewerkers om in Amersfoort een opleiding of training te volgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: