Horecaondernemers Breda blij met Serious Request 2016

2 januari 2017 | Jorien Slager

De dj’s zijn inmiddels al een week uit het Glazen Huis. De gemeente Breda heeft aangekondigd het evenement te evalueren, maar Bredavandaag nam een voorproefje en sprak met een aantal horecaondernemers op de Grote Markt.

“Wij hebben tijdens Serious Request meer bier verkocht dan we met carnaval doen”, vertelt Geertje Klijn, bedrijfsleider van Gastrobar Floor. Het restaurant zat op gelijke hoogte met het Glazen Huis. “We mochten natuurlijk geen buitenbar plaatsen, maar we konden een tap nét binnen plaatsen. Dat heeft voor de enorme omzet gezorgd, want qua eters was het erg rustig.”

Dirk van der Voort, eigenaar van Tapasbas De Markt, kijkt ook terug op een geslaagde week. “In de kerstvakantie is het normaal al ontzettend druk, maar omdat Serious Request nu niet in de vakantie viel had je een extra week met topdrukte.”

Daan van Eemdenburg, eigenares van Zeezicht en Café Sam Sam, is ook erg te spreken over de week van Serious Request. “Het heeft bij ons van ’s ochtends tien tot middernacht vol gezeten”, vertelt ze. “Er hing ook een ontzettend gezellige en toffe sfeer in de stad.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: