Horecaondernemers Breda blij met Serious Request 2016

2 januari 2017 | Jorien Slager

De dj’s zijn inmiddels al een week uit het Glazen Huis. De gemeente Breda heeft aangekondigd het evenement te evalueren, maar Bredavandaag nam een voorproefje en sprak met een aantal horecaondernemers op de Grote Markt.

“Wij hebben tijdens Serious Request meer bier verkocht dan we met carnaval doen”, vertelt Geertje Klijn, bedrijfsleider van Gastrobar Floor. Het restaurant zat op gelijke hoogte met het Glazen Huis. “We mochten natuurlijk geen buitenbar plaatsen, maar we konden een tap nét binnen plaatsen. Dat heeft voor de enorme omzet gezorgd, want qua eters was het erg rustig.”

Dirk van der Voort, eigenaar van Tapasbas De Markt, kijkt ook terug op een geslaagde week. “In de kerstvakantie is het normaal al ontzettend druk, maar omdat Serious Request nu niet in de vakantie viel had je een extra week met topdrukte.”

Daan van Eemdenburg, eigenares van Zeezicht en Café Sam Sam, is ook erg te spreken over de week van Serious Request. “Het heeft bij ons van ’s ochtends tien tot middernacht vol gezeten”, vertelt ze. “Er hing ook een ontzettend gezellige en toffe sfeer in de stad.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: