Horeca per 1 juni weer open

6 mei 2020 | David Bakker

De Nederlandse horeca mag per 1 juni weer de deuren openen. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend in een persconferentie. De horeca heeft zich wel te houden aan duidelijke voorwaarden.

Zo mogen horecazaken maximaal dertig mensen ontvangen, inclusief personeel. Daarbij moet de anderhalvemeterregel gewaarborgd kunnen worden. Daarnaast zijn gasten verplicht om aan een tafel te zitten. Het maken van reserveringen wordt verplicht. Tijdens het maken van de reserveringen vindt er een controlegesprek plaats waarbij gekeken wordt of er geen coronaklachten zijn. "Het is cruciaal dat dit gesprek heel serieus genomen wordt", zo gaf Rutte aan in de persconferentie. 

Ook strandtenten en terrassen mogen weer open, mits de anderhalvemeterregel in acht wordt genomen. Musea, poppodia, vakantieparken en bioscopen mogen hun deuren openen onder dezelfde voorwaarden die gelden voor de horeca. 

Evenementen

Per 1 juli wil het kabinet de maatregelen nog meer gaan versoepelen. Zo worden evenementen tot honderd personen vanaf die datum weer mogelijk. Daar vallen ook bruiloften en congressen onder. Ook de horeca mag dan tot 100 personen toelaten. "Maar", zo verzekerde de premier. "Dit kan alleen als iedereen zich verstandig blijft gedragen."

Voor restaurants, cafés en lunchzaken komt per 1 juni een einde aan de verplichte sluiting. Na tien weken mag de horeca dan weer gasten ontvangen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Jazzcafé Wakker in Eemnes

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten Jazzcafé Wakker ...

Interview Corona
Fieldlab Cafés: ''We kunnen weer doen waar we goed in zijn''

Stefan Elvers (links op de foto) is een van de gelukkige caféondernemers die deel mogen nemen aan Fieldlab Cafés in Utrecht. "Nou ja, het is helaas maar voor vier dagen, dus van korte duur." De eigenaar van Ubica is wel blij om weer wat te kunnen doen: "Het is gewoon pra ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: