'Horeca is een roeping'

25 juni 2013
'Horeca is een roeping'

Op de prachtige Parade in 's-Hertogenbosch is altijd iets te beleven. Veel van deze festiviteiten worden mede georganiseerd door eigenaar Bernard Kuenen van Grand Café Silva Ducis. Een enthousiaste
ondernemer, met hart en ziel verknocht aan de horeca en aan de Brabantse stad. “Je moet actief en ondernemend zijn om te kunnen overleven.” In de nieuwste editie van De CaféKrant vertelt Kuenen zijn ondernemersverhaal.
"Lees het hele interview gratis in de online editie van De CaféKrant.":http://www.decafekrant.nl/bladen.html

*Werken of slapen*
“Om het beste uit je zaak en uit jezelf te halen, kan je niet achteroverleunen. Ik denk dat overal mogelijkheden liggen om te groeien. Maar je moet ze wel zoeken, zien en uitvoeren.” Bernard Kuenen (55) is geboren in een echt horecagezin. Hij ging naar de Middelbare Hotel School. Hij voelt de horeca als een echte roeping. Gasten tevreden stellen, kwaliteit leveren en ondernemen zijn voor hem dagelijkse kost. “Ik begon al vroeg voor mezelf. Ik heb altijd heel veel binding gehad met de stad ’s-Hertogenbosch. Ik woon hier boven de zaak en ben heel maatschappelijk betrokken. Ik ben bestuurslid van KHN en zit in veel overlegstructuren in deze gemeente. ‘Mijn clubjes’, noemt mijn vrouw het. Ik werk of ik slaap, zeggen mijn gezinsleden.”

*Details zijn van belang*
“Continuïteit is een essentieel onderdeel van mijn zakendoen. Niet alleen in het personeelsbestand, ook in de zaak zelf. Er is in die 21 jaar niet veel veranderd in het Grand Café. Dezelfde inrichting, dezelfde sfeer, dezelfde gerechten op de kaart. Wij willen dat gasten weten wat ze kunnen verwachten. Een duidelijk concept, een visie, en niet iedere keer weer iets anders. De gast moet het gevoel hebben welkom te zijn. De details zijn van essentieel belang: allemaal kleine zaken die bij elkaar opgeteld goed zijn. Daarop moet je kunnen vertrouwen. Waarom iets wijzigen als het goed is? Natuurlijk moet je wel om je heen blijven kijken naar kansen en mogelijkheden, maar niet met alle winden mee waaien.”

"Lees het hele interview gratis in de online editie van De CaféKrant.":http://www.decafekrant.nl/bladen.html

~Anneke Gilsing~

Overig nieuws