Blozende Blonde wint bierwedstrijd

3 juni 2013
Blozende Blonde wint bierwedstrijd

Hobbybrouwer Jacques Bertens heeft de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen met zijn Blozende Blonde. Eind dit jaar komt het zwaar blond bier op de markt. Het is dan op verschillende plaatsen in
Nederland verkrijgbaar.

*Jurycommentaar*
Volgens de jury kwam Blozende Blonde, de creatie van Bertens, als beste uit de bus. De jury was onder de indruk van de complexiteit van de gebruikte hopssoorten en de frisheid van het bier. Brouwmeester Rob Habets: "Dit wordt een heel uitdagend bier om te brouwen. Ik ben ook erg benieuwd naar de gebruikte gist."

*Juiste hopbitterheid*
Bertens is erg verrast dat hij gewonnen heeft. "Ik was eerst bang dat mijn bier te zoet zou zijn. Pas gisteren proefde ik zelf de juiste hopbitterheid. Ik wilde me onderscheiden. Daarom heb ik voor een riskante Engelse gist gekozen die voor de juiste fruitigheid zorgt. Om een goede balans te krijgen heb ik verschillende hopsoorten gebruikt. Ik koos voor twee mouten, een Tsjechische en een licht rood gekleurde Belgische mout. Vandaar ook de naam Blozende Blonde."

*De wedstrijd*
Brand heeft samen met bierconsumentenvereniging PINT hobbybrouwers uitgedaagd om het lekkerste bier te brouwen. Dit jaar was de opdracht een zwaar blond bier te brouwen. Ruim negentig hobbybrouwers gingen de strijd aan.

*Op de foto* Jacques hoort dat hij de winnaar is van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2013. Rechts naast hem staat Rick Linssen uit Beek en Donk die tweede werd.
~Johannes Timmermans~

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws