HMSHost Schiphol over op fairtrade koffie

29 juni 2011 |
HMSHost Schiphol over op fairtrade koffie

Begin juli gaan er 22 van de in totaal 70 HMSHost locaties op Schiphol over op de fairtrade koffie van Tiktak / Segafredo. HMSHost Schiphol loopt hiermee naar eigen zeggen voorop in de wereld van inspirerende en innovatieve luchthavenconcepten.

Vaste koffiepartner
De fairtrade variant van Segafredo Zanetti wordt gebrand onder het label Tiktak en draagt het Max Havelaar Keurmerk.
Segafredo Zanetti is al enige tijd één van de vaste koffiepartners van HMSHost Schiphol en komt nu met een speciale fairtrade melange. In de overige 48 outlets van HMSHost werkt men samen met een andere koffieleverancier of wordt geen koffie geschonken.

Primeur te pakken
Ondanks de eerdere samenwerking tussen de twee partijen heeft de luchthaven hier een primeur te pakken; als eerste in Nederland stapt HMSHost Schiphol van de Segafredo A-Café mélange over op de Tiktak Fairtrade Duet Dark Roast 100% Arabica melange.

Speciaal ontwikkeld
Deze nieuwe melange is speciaal door Segafredo en dochteronderneming Tiktak samengesteld en gebrand en draagt het welbekende Max Havelaar keurmerk. “Schiphol en HMSHost zetten zich waar mogelijk in voor een betere wereld en met deze nieuwe fairtrade koffie dragen wij graag ons steentje bij”, aldus Bas van Asten, Director of Food and Beverage van HMSHost EMEA.

Herkenbaar kopje koffie
In april werd de eerste volledige fairtrade locatie op Schiphol, het Fair Taste Café, feestelijk geopend door topkok Ramon Beuk. Nu volgen ook 22 andere HMSHost locaties op Schiphol dit voorbeeld en kunnen reizigers voortaan genieten van (h)eerlijke Italiaanse koffie. De nieuwe fairtrade koffie is te herkennen aan de speciaal ontworpen take away cups, de milde smaak en kenmerkende ronde body.

Op de foto: Ramon Beuk en Jan Willem Hilbron van HMSHost tijdens de opening van het Fair Taste Café

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Columns Column Thijs Jacobs
Het nieuws? Er is even geen nieuws

Het nieuws? Binnen onze geliefde cafébranche is er al een tijdje geen nieuws. Voor ons gevoel al een hele lange tijd. Zicht op heropening van de horeca is er nog even niet, zeker niet met de coronacijfers zoals we die nu zien. Ja, er is wel aandacht voor de restaurants die heel misschien kunn ...

Drinks Bier
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils 

Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcohol ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in de horeca

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: