Hippe hamburgerzaak in Rotterdam

17 februari 2015
Hippe hamburgerzaak in Rotterdam

Hamburgers van een mooie kwaliteit rundvlees zijn de trend. De Burger Club doet daar nog een schepje bovenop door iedere burger op de kaart aan te
bieden in drie soorten topvlees: MRIJ rundvlees, Wagyu rundvlees en Iberico varkensvlees. Drie vleessoorten van hoge kwaliteit, met ieder een eigen smaaksensatie en mondgevoel. Het restaurant is gevestigd aan de levendige Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.


*Vleessoort*
Wie bij de Burger Club komt eten, kiest eerst van het menu een burger en bepaalt vervolgens de vleessoort. Geen eenvoudige keuze, want op het menu staan drie prachtige soorten vlees. MRIJ staat voor Maas, Rijn- en IJsselvee en is sappig vlees met een stevige bite. Wagyu komt oorspronkelijk uit Japan en het vlees is mooi gemarmerd, wat maakt dat het mals en smaakvol is. Overigens komt het vlees van de Burger Club niet uit Japan, het is USA Wagyu. En dan is er nog het vlees van het Iberico varken, een soort die je minder vaak tegenkomt op een burger. Deze Spaanse half wilde varkens lopen buiten en eten noten, wat een eigen, volle smaak geeft en een vetdooradering die is te vergelijken met Wagyu. Overigens is er ook een oplossing voor wie niet kan kiezen: de sliders, een plankje met drie mini-burgers met de verschillende soorten vlees. Ook voor kinderen staan speciale burgers op de kaart.

*Vlees in de hoofdrol*
Duidelijk is dat bij de Burger Club het vlees de hoofdrol speelt. De 180 gram wegende medium rare gebakken burgers zijn van 100 procent vlees gemaakt en alleen gekruid met zout en peper, omdat dergelijke kwaliteit geen opsmuk nodig heeft. Er wordt gewerkt aan hamburgers waarvan het garnituur zoveel smaak levert, dat saus niet nodig is. Op de andere burgers zit de speciale huisgemaakte Burger Club saus, maar er kan ook gekozen worden voor een andere variant, zoals aioli, wasabimayonaise of barbecuesaus. Die zijn natuurlijk ook lekker bij de friet. Ook is er een reeks van ingrediënten beschikbaar om de burger helemaal aan te passen naar eigen smaak.

*Mediterrane invloeden*
Eigenaar Luis komt uit Spanje en op de kaart zijn dan ook wat Spaanse invloeden te bespeuren. Zo is er een burger met chorizo en jalape?o pepertjes en één met Iberico ham en aioli. De knapperige patatjes zijn gebakken in olijfolie, wat duidelijk terugkomt in de smaak. Maar er staat ook The Dutch Weed Burger op de kaart, een vegetarisch exemplaar met als ingrediënt zeewier. En een burger met gegrilde boerderijkip en mango chutney. En wat te denken van de Juicy Jack, waar gorgonzola in het vlees van de burger een ware smaakexplosie veroorzaakt. Maar zelfs de good old cheeseburger is een feest voor de smaakpapillen, met dank aan de Ierse cheddar. Frisse salades maken de kaart compleet, zoals een salade met kikkererwten en tonijn of de Burger Club salade met boerderijkip, bacon en Parmezaanse kaas. De gerechten van de kaart kunnen ook afgehaald worden.

*G&T*
Naast bijzondere hamburgers serveert de Burger Club ook gin & tonics die niet alledaags zijn. Gasten kunnen kiezen uit vier soorten tonic en acht soorten gin, waaronder Bobby’s, Hendricks en de Duitse gin Monkey 47. Ook staan er fijne wijnen op de kaart uit Spanje, Argentinië, Frankrijk en Chili die perfect combineren met een burger.

*Achtergrond*
Eigenaren Luis en Nanet Ruiz begonnen eind jaren tachtig Mama Joe, één van de eerste ketens die pizza’s thuis bezorgden. Nadat ze Mama Joe met succes verkocht hadden, verhuisden ze naar Mallorca, waar ze twee grillrestaurants in Palma en een klein hotel aan de boulevard hadden. Maar stilstand is achteruitgang, volgens de horecaondernemers, en samen begonnen ze na een periode van experimenteren en proeven de Burger Club aan de Nieuwe Binnenweg.

Overig nieuws