Hertog Jan komt met nieuwe Radler: Bastaard

13 maart 2017 | Roy Spijker

Hertog Jan Bastaard is een premium Radler die volledig gebrouwen is. Niet alleen het Pilsener, maar ook de vruchtenlimonade is gebrouwen met biergist. Met de introductie van Hertog Jan Bastaard betreedt de Arcense bierbrouwer een segment dat niet perse bekend staat om ambacht en vakmanschap. Daar willen de Hertog Jan brouwers met hun Bastaard verandering in aanbrengen.

Voor de vruchtenlimonade hebben de Hertog Jan brouwers een geheel eigen receptuur ontwikkeld. Behalve frisse citroenen en zoetzure appels hebben ze gebruik gemaakt van bijzondere ingrediënten zoals gember en citroengras. Na het brouwproces hebben de brouwers net zo lang gemengd en geproefd tot ze de perfecte combinatie hadden gevonden. Gerard van den Broek, meesterbrouwer bij Hertog Jan, vat het kort en krachtig samen: "Bastaard heeft de ideale balans tussen bitter en zoet".

Een verfrissende Radler ontwikkelen met een uitgesproken bierig karakter, dat was de uitdaging die de brouwers zichzelf hadden opgelegd. Want ondanks de sterke marktgroei in de afgelopen jaren, drinkt nog steeds minder dan de helft van de pilsdrinkers Radler. Radlers worden als te zoet beoordeeld, geen echt bier. Gerard van den Broek: "De naam Bastaard is natuurlijk een knipoog, maar voor ons is het vooral een geuzennaam".

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: