Hertog Jan komt met nieuwe Radler: Bastaard

13 maart 2017 | Roy Spijker

Hertog Jan Bastaard is een premium Radler die volledig gebrouwen is. Niet alleen het Pilsener, maar ook de vruchtenlimonade is gebrouwen met biergist. Met de introductie van Hertog Jan Bastaard betreedt de Arcense bierbrouwer een segment dat niet perse bekend staat om ambacht en vakmanschap. Daar willen de Hertog Jan brouwers met hun Bastaard verandering in aanbrengen.

Voor de vruchtenlimonade hebben de Hertog Jan brouwers een geheel eigen receptuur ontwikkeld. Behalve frisse citroenen en zoetzure appels hebben ze gebruik gemaakt van bijzondere ingrediënten zoals gember en citroengras. Na het brouwproces hebben de brouwers net zo lang gemengd en geproefd tot ze de perfecte combinatie hadden gevonden. Gerard van den Broek, meesterbrouwer bij Hertog Jan, vat het kort en krachtig samen: "Bastaard heeft de ideale balans tussen bitter en zoet".

Een verfrissende Radler ontwikkelen met een uitgesproken bierig karakter, dat was de uitdaging die de brouwers zichzelf hadden opgelegd. Want ondanks de sterke marktgroei in de afgelopen jaren, drinkt nog steeds minder dan de helft van de pilsdrinkers Radler. Radlers worden als te zoet beoordeeld, geen echt bier. Gerard van den Broek: "De naam Bastaard is natuurlijk een knipoog, maar voor ons is het vooral een geuzennaam".

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Achtergronden
Man rijdt in op medewerkers en bezoekers van café

Vrijdagnacht kregen bezoekers en medewerkers van een café aan de Spoordonkseweg in het Brabantse Oirschot de schrik van hun leven. Een automobilist reed op hen in nadat ze de man kort daarvoor aangesproken hadden op verdacht gedrag. De groep mensen had kort daarvoor twee mannen bij een loo...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Dwangsom voor café met menubord op terras

Een Amsterdams café moet een dwangsom van 2500 euro betalen omdat het café op het terras - ondanks herhaaldelijke waarschuwingen - een menubord had geplaatst. De rechtbank heeft dit deze week bepaald, zo lezen we op rechtennieuws.nl. Het lokale terrassenbeleid van de gemeente Amster...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: