Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar

14 januari 2010
Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar

Donderdag, tijdens de vierde en laatste beursdag van de Horecava 2010, is Herman Cooijman, leerling van het ROC Koning Willem I College in Den Bosch uitgeroepen tot HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het was voor de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. Cooijman leert en werkt bij Restaurant Wollerich in Sint Oedenrode. In totaal streden zeven genomineerde leerlingen om te titel HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het docentcommentaar bij Cooijmans luidde onder meer: 'een gedreven leerling die zich ook altijd inschrijft voor naschoolse activiteiten'.

*Persoonlijk voorwoord*
Presentator Karel de Vos reikte aan alle finalisten samen met SVH-Meesterkok Marcel de Leeuw van De Kersentuin in Amsterdam bloemen en het laatste boek van Paul en Sandra van de Bunt uit. Bijzonder aan het boek is niet alleen dat daarin de bezoeken van het echtpaar de Bunt, samen eigenaar van restaurant De Leuf in Ubachsberg, aan de 54 driesterrenzaken die Europa telt staan. Paul de Bunt schreef voor de deelnemende leerlingen een persoonlijk voorwoord. De overige genomineerde leerlingen waren: Ivanka Seuntiëns, Djovi Saelmans, Idalina Araujo Baptista, Tom van der Laak, Lisa Holvast en Rik Thesing.

*Sneeuwbaleffect*
Marcel de Leeuw, zelf ooit ook als leerlingkok begonnen, benadrukte het belang van een goede opleiding. "Opleiding is belangrijk voor de continuiteit van de kwaliteit in de horecabranche. De leerlingen van nu zijn de sterren van morgen. Je kunt het zien als een bal die moet blijven rollen. Een soort sneeuwbaleffect."

*Versterken van het praktijkleren*
In Horeca­Vak­Punt werken horecascholen en leerbedrij­ven samen aan goed opgeleide vakmensen voor de toekomst. Een samenwerkingsverband met als doel: versterking van het praktijkleren in de horeca.

In januari 2008 is "HorecaVakPunt":http://www.horecavakpunt.nu van start gegaan en inmiddels hebben diverse leerbedrijven en ROC’s zich aangesloten. Leermeesters en horecadocenten hebben al een groot aantal ondersteunende middelen ontwikkeld. Ze maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van bestaande kennis, instrumenten en hulpmiddelen.

~Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/herman-cooijman-uitgeroepen-tot-svh-leerling-van-het-jaar/

Overig nieuws