Heel Nederland proost

30 september 2014
Heel Nederland proost

Samen met biervrienden in ruim 100 cafés in heel Nederland proostte Meesterbrouwer Gerard van den Broek in Dinee Café De Kempen afgelopen
voorjaar op het bockbierseizoen. Voor komend jaar werkt de brouwer uit Arcen hard aan de realisatie van een landelijke proost voor alle bierliefhebbers. Voor Sinterklaas is er een intocht, zoiets zou er in de vorm van een proost waaraan iedereen kan meedoen ook voor bockbier kunnen zijn. Zo kan een lange bockbiertraditie in Nederland behouden blijven.

*Bockbiervrienden*
Meesterbrouwer Gerard van den Broek: "Het is natuurlijk fantastisch om met zoveel bockbiervrienden in heel Nederland tegelijk het glas te heffen en te proosten op het bockbierseizoen. Dit geeft veel warmte en geborgenheid in de steeds donker wordende dagen. We werken er hard aan om dit in stand te houden."

*Hertog Jan Herfstbock*
Van den Broek vervolgt: "Hertog Jan brouwde als eerste in Nederland een bovengistend bockbier en heeft mede de bockbiertraditie grootgemaakt. Daarom proosten we in heel Nederland met Hertog Jan Bockbier op de start van het bockbierseizoen. Ook dit jaar is het bier weer goed gelukt. Ons uitgesproken koppige bockbier heeft een vleugje zoete karamel maar ook een mooie bittere, krachtige afdronk. Met een alcoholpercentage van 6,5 procent brouwen wij een tijdloos bockbier dat bij de bierliefhebbers al jaren in de smaak valt."

"*Meer lezen over bockbier? Klik hier!*":http://www.decafekrant.nl/?q=bockbier&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws