Gulpeneren Bierbrouwerij en Texelse Bierbrouwerij gaan samenwerken

10 november 2017 | Roy Spijker

334 Kilometer liggen de brouwerijen uit elkaar. Van Zuid-Limburg naar het meest Noordwestelijke deel van Nederland. Ruim vier uur rijden en meer dan 60 uur wandelen. Geografisch mijlen ver uit elkaar. Maar ook landschappelijk totaal verschillende werelden;  De Gulpener brouwerij omgeven door heuvelland, zoet water en verse hopranken.  De Texelse Bierbrouwerij omringt door hagelwitte stranden, zout water en tarwevelden. Maar op het gebied van brouwen hebben  ze elkaar gevonden. In Overdwars. Een amber bier met duidelijk hoparoma en gebrouwen met Texelse gerste- en tarwemout en Gulpener hop.

Gisteren werd het samenwerkingsbiertje gepresenteerd in Wijk bij Duurstede. Het geografische middelpunt van de brouwerijen.  Het eerste vat Overdwars werd aangeslagen door Jeroen Brouwer, Loco-Burgemeester van Wijk bij Duurstede, Jan Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij,  Marten van der Loeff, directeur Texelse Bierbrouwerij. 

Jan Paul Rutten: “ Met veel plezier kijken we terug op deze vierde collaboration. Het is super inspirerend om met een toffe brouwerij als de Texelse gezamenlijk dit mooi bier te brouwen.  De passie die we er samen in hebben gestopt is terug te proeven in Overdwars.”

“Dit fruitige amberkleurige bier verbind twee brouwerijen die voor Nederlandse begrippen ver uit elkaar liggen. Limburg en Texel vloeien in elkaar samen” aldus Marten van der Loeff. “Het was een mooi avontuur. Het gerstemout van het eiland naar Gulpen . Onze medewerkers die in september hielpen met de hopoogst en de brouwmeesters die gebroederlijk brouwen. Echt een fantastische samenwerking.”

Bierbeschrijving
Overdwars is een amberkleurig bier met duidelijk hoparoma. Gebrouwen met gerste- en tarwemout van Texel en verse hop uit de Hoptuin van Gulpener. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7%.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: