Grootse aanpak Nederlands Bierproeffestival

9 mei 2016 |
Grootse aanpak Nederlands Bierproeffestival

Van 19 tot en met 21 mei neemt het Nederlands Bierproeffestival de Grote Kerk in Den Haag weer over. Tijdens deze jubileumeditie van het festival
wordt flink uitgepakt: er zijn 43 Nederlandse brouwerijen aanwezig, zij presenteren samen 200 verschillende bieren. Daarnaast is er dit jaar een foodtruckplein naast de Grote Kerk en zijn er ook diverse live optredens. Voor meer informatie en tickets: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/algemene_informatie. Het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag markeert tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier, waarbij door heel het land ruim een week diverse biergerelateerde activiteiten worden georganiseerd.
Groots aangepakt dit jaar
Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: “We pakken dit jaar groots uit met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Vorig jaar was ons festival al snel uitverkocht. Nu we buiten een Foodtruckplein gaan inrichten, kunnen we nog meer bezoekers verwelkomen en niet alleen laten kennismaken met de diversiteit aan bier van eigen bodem, maar tegelijkertijd laten genieten van heerlijke gerechten en live muziek.”

Programma
Het Nederlands Bierproeffestival vindt plaats op donderdag 19 mei (18u – 22u), vrijdag 20 mei (16u – 22u), zaterdagmiddag 21 mei (13u – 17u) en zaterdagavond 21 mei (18u – 22u).
Tijdens het festival kunnen bezoekers op ontdekkingstocht naar de lekkerste bieren uit Nederland. Bezoekers die meer willen weten over het brouwproces, de ingrediënten van bier en mooie bier & spijs combinaties, kunnen hun vragen stellen aan de brouwmeesters en aan de bieradviseurs van StiBON. Ook worden er elke dag verschillende interessante masterclasses georganiseerd, waar bezoekers zich ter plekke voor kunnen inschrijven. Alle informatie staat op de website: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/openingsfestival
Activiteiten Week van het Nederlandse Bier
Het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag markeert tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier, waarbij door heel het land ruim een week diverse biergerelateerde activiteiten worden georganiseerd. Het publiek krijgt onder andere de kans om te ontdekken hoe de verschillende bieren gebrouwen worden. In het laatste weekend, 28 en 29 mei, openen ruim 90 brouwerijen in heel Nederland hun deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Columns Column Thijs Jacobs
Het nieuws? Er is even geen nieuws

Het nieuws? Binnen onze geliefde cafébranche is er al een tijdje geen nieuws. Voor ons gevoel al een hele lange tijd. Zicht op heropening van de horeca is er nog even niet, zeker niet met de coronacijfers zoals we die nu zien. Ja, er is wel aandacht voor de restaurants die heel misschien kunn ...

Drinks Bier
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils 

Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcohol ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in de horeca

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: