Grolsch opent eigen proefbrouwerij

10 mei 2017 | Roy Spijker

Op 11 mei opent Grolsch de deuren van de Proefbrouwerij.  De Proefbrouwerij is het kloppend hart van de brouwerij, de plek waar de meesterbrouwers van Grolsch nieuwe bieren ontwikkelen. Grolsch vindt innovatie belangrijk. Ze wil haar eigen kijk op bier en het vakmanschap dat daarbij komt kijken graag delen met bierliefhebbers. De Proefbrouwerij is daarom recentelijk verbouwd en als vast onderdeel van de Grolsch Brouwerijtour toegankelijk gemaakt voor publiek.

Grolsch staat al vele jaren bekend om het brouwen van speciale bieren. Deze bieren worden ontwikkeld in de Grolsch Proefbrouwerij. Vanuit de overtuiging ‘Ontdek alles, behoud het goede’ experimenteren en innoveren de meesterbrouwers hier op basis van vakmanschap. Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch: “In deze Proefbrouwerij werkte ik jarenlang samen met mijn vader Hennie. Ik kreeg hier letterlijk het meesterschap overgedragen van vader op zoon. Zo brouwden we samen de Grolsch Weizen, die kort na de opening van de Proefbrouwerij werd verkozen tot beste in zijn soort met een World Beer Award. Een fantastische bekroning op ons werk! Maar ook onze andere bieren, van Radlers tot speciaalbieren, hebben hun oorsprong in de Proefbrouwerij. Op deze manier kunnen we op kleine schaal een perfect bier ontwikkelen, brouwen en afvullen.”

Weizen-Ipa
De openstelling van de Proefbrouwerij wordt uiteraard gevierd met de introductie van een nieuw bier: Grolsch Weizen-IPA. Meesterbrouwer Marc Janssen heeft zich voor dit bier laten inspireren door het eerste bier dat gebrouwen werd in de Proefbrouwerij, de bekroonde Grolsch Weizen. Als  groot liefhebber van IPA wilde hij graag de Grolsch Weizen een moderne twist geven en de twee populaire bierstijlen combineren. 

Het resultaat is een natuurtroebel tarwebier, met de verrassende combinatie van de volfrisse Weizen en de aangename bitterheid van een IPA (6% alcohol). Deze Weizen-IPA is gebrouwen met verschillende hopsoorten. Zo zorgt de Citra hop voor de fruitige aroma's en de Magnum hop voor de verfijnde licht bittere nasmaak. Door gebruik te maken van de speciale ‘late-hopping’ methode blijven de aroma's volledig behouden voor het bier. Bij het proeven zijn de tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit duidelijk aanwezig. De royale hoeveelheid tarwe- en gerstemout geven dit bier een evenwichtige volle smaak. Tegelijkertijd blijven de karakteristieke Weizen geuren als kruidnagel en fruit herkenbaar.

De nieuwe Grolsch Weizen-IPA wordt geïntroduceerd tijdens de Week van het Nederlandse Bier, van 11 tot en met 21 mei aanstaande. Meesterbrouwer Marc Janssen is aanwezig bij het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag van 11 tot en met 13 mei om bierliefhebbers persoonlijk dit nieuwe bier te laten proeven. Gedurende de Week van het Nederlandse Bier is de nieuwe Weizen-IPA uiteraard ook te proeven tijdens de Grolsch Brouwerijtour. Van medio mei tot en met eind juli zal deze nieuwe Grolsch variant te verkrijgen zijn in een geselecteerd aantal Grolsch horecagelegenheden door het hele land (zolang de voorraad strekt).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Rotterdam
Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden L...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: