Grolsch denkt aan de Oranje-supporters

13 juni 2014
Grolsch denkt aan de Oranje-supporters

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Vanavond is het eindelijk zover: Oranje mag revanche gaan nemen op Spanje. Grolsch heeft de Oranje-supporters die de wedstrijd thuis kijken niet vergeten. De Grolsch
Minibar zorgt voor een koel pilsje.

Wist je dat 80 procent van de Nederlanders een koel biertje cruciaal vind bij een spannende wedstrijd? Grolsch heeft onderzoek laten uitvoeren onder Nederlandse bierdrinkers, waaruit blijkt dat zowel mannen als vrouwen een koel biertje, een lekkere snack en hun vriendengroep het belangrijkst vinden tijdens een goede voetbalwedstrijd. Meer feitjes en weetjes uit het onderzoek vind je in de infographic, en in het lijstje hieronder!



· Nét iets meer vrouwen dan mannen zeggen nooit voetbal te kijken, maar als de dames eenmaal zitten, dan staan ze ook niet meer op: 47 procent vertikt het om op naar de keuken te lopen als hun glas leeg is.

· Geduld blijkt ook niet de sterkste eigenschap van de Nederlandse bierdrinker te zijn. 60 procent van de respondenten zegt hun lauwe biertje in de vriezer te stoppen om het zo snel mogelijk op de perfecte temperatuur te krijgen. Niet geheel zonder risico: iedereen die wel eens een flesje of blikje in de vriezer vergeten is, weet dat het resultaat niet bepaald wenselijk is.

· Slechts 9 procent vindt lauw bier een optie, de rest neemt iets anders te drinken (16 procent), stopt het in de koelkast (10 procent) of verlaat het huis om ergens anders koel bier vandaan te halen (5 procent).

· Natuurlijk wilde Grolsch weten wat Nederlandse voetbalfans met de Grolsch premium van dit jaar, de Minibar, zouden doen als ze bij de gelukkige winnaars zouden horen, en het antwoord stelt niet teleur: maar liefst 64 procent zou het retro koelkastje midden in de woonkamer of naast de bank zetten, waar iedereen ‘em kan bewonderen en er makkelijk bij kan. Heel logisch, want met 69 procent is ‘thuis’ de favoriete plek om van koel bier te genieten.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws