Grand-Café Brasserie Maximiliaan geopend

27 maart 2015 |
Grand-Café Brasserie Maximiliaan geopend<

Op woensdag 25 maart opende historisch Hotel Die Port van Cleve in het centrum van Amsterdam officieel de deuren van Grand-Café Brasserie
Maximiliaan. De Brasserie, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, kreeg een nieuwe inrichting met internationale allure.

Buffet verplaatst
De in het monumentale pand gevestigde Grand-Café Brasserie Maximiliaan, voorheen Brasserie De Poort, kreeg een nieuw interieur, passend bij het internationale en authentieke karakter van de locatie en het mondaine publiek in het Amsterdamse hotel. In de ruimte, die ook als ontbijtzaal gebruikt wordt, werd het ontbijtbuffet uit het midden van de zaal verwijderd. Hierdoor kreeg deze ruimte niet alleen een open uitstraling, maar is er ook goed zicht van binnen naar buiten, de stad in, en andersom. Het kleurgebruik, waarin oranje- bruin- en bronstinten de boventoon voeren, zorgt voor een voor een warme uitstraling met een typisch Nederlands accent. Het buffet herrees in een nis van het restaurant waar het qua routing veel gunstiger ligt. Dankzij de blauwe tegels en het verhoogde plafond is deze hoek achterin het restaurant bovendien een eyecatcher geworden.

Ronde banken
Van Geest voegt toe: ‘Een andere slimme oplossing was het plaatsen van ronde banken om daarmee een zitplaats voor 6 personen te creĂ«ren. Ze bevinden zich aan de zijkant van de Brasserie, tussen de ingang en het buffet in. Normaal is dat een plek waar mensen niet graag zitten, maar nu zijn deze zitjes als eerste bezet.’

Tegelfresco
Het lager gelegen gedeelte van Maximiliaan, met een eigen ingang vanaf de straat, is ingericht met zitplaatsen aan het raam, een grote leestafel in het midden en een lange bank tegen de achterwand. Vanwege de ligging aan de drukke weg, de hoogte van de rug van de bank en de bekleding springt dit gedeelte van de Brasserie bij het passerende publiek goed in het oog. Ook de oud Nederlandse bar ‘De Blauwe Parade’ onderging door een eenvoudige bewerking een metamorfose. Het plafond werd blauw geschilderd, wat een verfrissende impuls geeft aan de historische Delfts Blauwe tegelfresco rondom de bar.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: