Geen plastic rietjes meer in Rotterdams café

22 januari 2019 | Thijs Jacobs

In het Rotterdamse Metropole Café NRC is vanaf donderdag 24 januari de expositie ‘We Are Nature’ van fotografen Nicoline Rodenburg en Mireille Duiven te zien. De expo toont de onlosmakelijke verbondenheid van mens en natuur. De thema’s vervuiling en de balans in de natuur staan hier centraal.

De lancering van deze nieuwe expositie komt niet geheel onverwacht; deze maand start de toonaangevende Rotterdamse horecazaak immers met de introductie van bio rietjes in plaats van de plastic variant. “We zijn ons ervan bewust dat de mens het milieu schade toebrengt en daar moeten we met elkaar iets aan doen. In 2021 gaat het verbod op wegwerpplastic van kracht – daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen. Door onze rietjes te vervangen, komen er jaarlijks 123.500 minder rietjes in de afvalstroom terecht’’, aldus eigenaar Herman Hell.

Expositie We Are Nature

De expositie ‘We Are Nature’ toont de relatie tussen mens en natuur. Fotografen Nicoline Rodenburg en Mireille Duiven stellen de schoonheid en de bittere realiteit van deze verbondenheid centraal. De reeks foto’s laat twee kanten van het verhaal zien: enerzijds een positieve invalshoek waarbij het publiek wordt gestimuleerd één te zijn met de natuur. Anderzijds door te tonen dat de mens de natuur niet geeft wat het haar geeft. “Wij leven van én door de natuur. Door te verspillen en vervuilen, vervuilen we ook onszelf en vernietigen we onze toekomst. Want wij zíjn de natuur,” aldus Rodenburg. Deze maatschappelijk verantwoorde boodschap – in een vooruitstrevende stad als Rotterdam – ontlokt verrassende observaties. De opening van de expositie op 24 januari is voor iedereen toegankelijk vanaf 17:00 uur. Het werk van de fotografen hangt tot en met juni 2019 bij NRC.

Duurzaam bij Metropole Café NRC

De expositie ‘We Are Nature’ start precies op het moment dat de Rotterdamse horecagelegenheid begint met het verbannen van plastic rietjes. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Metropole Café NRC. De afgelopen jaren zijn alle spoelbakken geautomatiseerd en is de onderneming overgegaan op energiezuinige ovens en volledige LED verlichting. Afgelopen zomer werd ook  het succesvolle vegan foodconcept ‘Viva Las Vegan’ gelanceerd om een alternatief te bieden naast vlees. Daarnaast heeft Metropole Café NRC een aanvraag ingediend bij Gemeente Rotterdam voor extra grondcontainers in de straat. Tot op heden is er immers geen mogelijkheid tot het scheiden van afval op de Witte de Withstraat. Inspelen op deze maatschappelijke ontwikkelingen maakt Metropole Café NRC een van de grootste vooruitstrevende zaken in Rotterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: