Geen plastic rietjes meer in Rotterdams café

22 januari 2019 | Thijs Jacobs

In het Rotterdamse Metropole Café NRC is vanaf donderdag 24 januari de expositie ‘We Are Nature’ van fotografen Nicoline Rodenburg en Mireille Duiven te zien. De expo toont de onlosmakelijke verbondenheid van mens en natuur. De thema’s vervuiling en de balans in de natuur staan hier centraal.

De lancering van deze nieuwe expositie komt niet geheel onverwacht; deze maand start de toonaangevende Rotterdamse horecazaak immers met de introductie van bio rietjes in plaats van de plastic variant. “We zijn ons ervan bewust dat de mens het milieu schade toebrengt en daar moeten we met elkaar iets aan doen. In 2021 gaat het verbod op wegwerpplastic van kracht – daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen. Door onze rietjes te vervangen, komen er jaarlijks 123.500 minder rietjes in de afvalstroom terecht’’, aldus eigenaar Herman Hell.

Expositie We Are Nature

De expositie ‘We Are Nature’ toont de relatie tussen mens en natuur. Fotografen Nicoline Rodenburg en Mireille Duiven stellen de schoonheid en de bittere realiteit van deze verbondenheid centraal. De reeks foto’s laat twee kanten van het verhaal zien: enerzijds een positieve invalshoek waarbij het publiek wordt gestimuleerd één te zijn met de natuur. Anderzijds door te tonen dat de mens de natuur niet geeft wat het haar geeft. “Wij leven van én door de natuur. Door te verspillen en vervuilen, vervuilen we ook onszelf en vernietigen we onze toekomst. Want wij zíjn de natuur,” aldus Rodenburg. Deze maatschappelijk verantwoorde boodschap – in een vooruitstrevende stad als Rotterdam – ontlokt verrassende observaties. De opening van de expositie op 24 januari is voor iedereen toegankelijk vanaf 17:00 uur. Het werk van de fotografen hangt tot en met juni 2019 bij NRC.

Duurzaam bij Metropole Café NRC

De expositie ‘We Are Nature’ start precies op het moment dat de Rotterdamse horecagelegenheid begint met het verbannen van plastic rietjes. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Metropole Café NRC. De afgelopen jaren zijn alle spoelbakken geautomatiseerd en is de onderneming overgegaan op energiezuinige ovens en volledige LED verlichting. Afgelopen zomer werd ook  het succesvolle vegan foodconcept ‘Viva Las Vegan’ gelanceerd om een alternatief te bieden naast vlees. Daarnaast heeft Metropole Café NRC een aanvraag ingediend bij Gemeente Rotterdam voor extra grondcontainers in de straat. Tot op heden is er immers geen mogelijkheid tot het scheiden van afval op de Witte de Withstraat. Inspelen op deze maatschappelijke ontwikkelingen maakt Metropole Café NRC een van de grootste vooruitstrevende zaken in Rotterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: