Gebakken kabeljauw met sinaasappeltomatensaus

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

600 gram kabeljauwfilet
4 eetlepels bloem
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (tijm, basilicum, oregano)
3 vleestomaten
25 gram boter
3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1½ dl sinaasappelsap
1 sinaasappel
peper en zout

Bereiding

Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Strooi de bloem op een bord en meng er peper, zout en Italiaanse keukenkruiden door. Kruis de tomaten in. Leg ze kort in kokend water en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Haal de visfilets door de bloem en bak ze aan elke kant goudbruin. Leg de visfilets op een voorverwarmde schaal en dek af met aluminiumfolie. Pel en snipper de sjalotjes. Voeg de olie bij het bakvet. Fruit hierin de sjalotjes en de geperste teentjes knoflook. Schep de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het sinaasappelsap erdoor. Laat de saus al roerend iets inkoken. Serveer de saus bij de kabeljauw en garneer met sinaasappelplakjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: