Gajes is beste bier van Nederland

20 mei 2016 |
Gajes is beste bier van Nederland

Op donderdag 19 mei 2016 zijn de prijzen uitgereikt van de tweede Dutch Beer Challenge die op 23 maart jl. werd gehouden. Daarbij is bekend
gemaakt dat de algehele prijs, de Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2016’, is gewonnen door Gajes van Brouwerij Bruut. De brouwers Sander van Engelen en Ward Veenstra uit Amsterdam het unieke houten beeldhouwwerk in ontvangst. Alle overige winnaars kregen op het podium hun trofee uitgereikt door competitieleider Luc de Raedemaeker van de Dutch Beer Challenge.

Over de wedstrijd
Op 23 maart 2016 werd in Rotterdam de tweede editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 72 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 239 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze unieke Nederlandse bierwedstrijd.

Medailles
’s Avonds werden tijdens een 2-sterren bier-/spijsdiner in restaurant Parkheuvel alle 61 winnende bieren bekendgemaakt. De ‘overall’-prijs Het Beste Bier van Nederland 2016 is 19 mei bekend gemaakt tijdens het openingsfestival van de 5e Week van het Nederlandse Bier in Den Haag. Daar zijn ook de gouden, zilveren en bronzen medailles aan de overige winnaars uitgereikt. In totaal zijn er 20 gouden, 19 zilveren en 22 bronzen bieren uitverkozen. Grote winnaars zijn Jopen met 7 medailles, Hertog Jan en de Texelse Bierbrouwerij (beiden 4 medailles) en La Trappe/De Koningshoeven, Duits&Lauret, Brouwerij ’t Uiltje, Morebeer, Brouwerij Maallust en Brouwerij Noordt (alle zes 3 medailles). Net als vorig jaar, na de eerste editie van de Dutch Beer Challenge, zijn er ook dit jaar naast de grote brouwerijen veel kleine craftbrewers die in de prijzen zijn gevallen, zoals Reuzenbieren, Bruut Bier, Brouwerij De Natte Gijt, Brouwerij Breugem.

Het ‘beste bier van Nederland 2016’ is tot stand gekomen door alle gouden medaille-winnaars naast elkaar te zetten. Gajes van Brouwerij Bruut behaalde in de categorie zwaar blond de hoogste scores van alle winnaars en mag zich een jaar lang ‘het beste bier van Nederland’ noemen.

Blind geproefd
29 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en keurmeesters en internationale specialisten hebben de 239 ingezonden Nederlandse bieren in Arminus Congres- en Debatcentrum te Rotterdam blind geproefd in ca. 20 verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en kuytbier. Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren explosief gegroeid tot ruim 350.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: