Ga gerust uit, slechts 0,7% van alle horeca in de fout

23 december 2013 |
Ga gerust uit, slechts 0,7% van alle horeca in de fout

Berichtgeving van RTL Nieuws op basis van rapporten van de NVWA toont aan dat bijna 300 restaurants en andere horecabedrijven in Nederland er in 2011, 2012 en 2013 stelselmatig een potje van maken. Verdere analyse door de redactie van De RestaurantKrant toont aan dat het op een gemiddeld totaal van 43.772 horecagelegenheden over de genoemde jaren om 0,6 procent van het totaal gaat.

0,08% moest dicht
De NVWA heeft in de afgelopen drie jaar 36 horecagelegenheden in Nederland gesloten, omdat de keuken te vies was en er geen verbeteringen hadden plaatsgevonden. Dat is 0,08% van het gemiddelde totale horeca-aanbod in de genoemde periode.

Sticker
Vanuit de Consumentenbond wordt geopperd om restaurants die een slechte keuring achter de rug hebben een sticker op de deur komt. Een inspecteur van de NVWA weet wat er mis is, maar vervolgens gaan na de inspectie nog vele gasten eten bij de gelegenheid die in de fout is gegaan.

Verkeerde focus
Uiteraard is iedere vieze horecakeuken er eentje teveel en moeten ondernemers en werknemers zich aan de geldende wetten en regels houden. Het is alleen jammer dat de focus altijd op het negatieve ligt, in plaats van op de 99,3% van alle horecabedrijven die juist handelen.

Door Frank Lindner~:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl ~, hoofdredacteur De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: